benmel

Üyecik
Merhaba arkadaşlar 3 gün önce Windows 10 olan bilgisayarımı Windows 11'e yükselttim ve yükselttiğim günden itibaren (yaklaşık 3 gün) sürekli ya mavi ekran hatası alıyorum ya da bilgisayar kendini yeniden başlatıyor mecbur kalmadığım sürece Windows 10 sürümü tekrar dönmek istemiyorum sorunun çözümü nedir yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Merhaba arkadaşlar 3 gün önce Windows 10 olan bilgisayarımı Windows 11'e yükselttim ve yükselttiğim günden itibaren (yaklaşık 3 gün) sürekli ya mavi ekran hatası alıyorum ya da bilgisayar kendini yeniden başlatıyor mecbur kalmadığım sürece Windows 10 sürümü tekrar dönmek istemiyorum sorunun çözümü nedir yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Yanlış kurdun ya da driverları eksik kurdun herhalde.

Yapabilirseniz tekrardan temiz kurulum ile geçmeniz daha iyi olacaktır.

Merhabalar,

Öncelikle cihazınızın driver'larını kontrol ediniz. Eğer tüm driver'lar yüklü ve bir sorun görünmüyorsa ise; cihazınızın BIOS update'ini yapınız. Sonrasında Windows 11'i temiz kurulum ile tekrardan kurmayı deneyebilirsiniz.

Yanlış kurdun ya da driverları eksik kurdun herhalde.

Güncelleme ile geçtim hocam Windows 11'e. Sorunu çözdüm. Windows 10 yüklü olduğu için ekran kartı Driver'ım Windows 10 olarak yüklüydü, Windows 11'e geçince sorun çıkardı diye düşündüm, Driver'ı Windows 11 olarak güncelledim ve sorun ortadan kalktı. Yorumun için teşekkür ederim.

Yapabilirseniz tekrardan temiz kurulum ile geçmeniz daha iyi olacaktır.

Ekran kartı Driver'ını güncelleyince sorun ortadan kalktı. Teşekkür ederim yardımın için.

Merhaba,

Öncelikle cihazınızın driver'larını kontrol ediniz. Eğer tüm Driver'lar yüklü ve bir sorun görünmüyorsa ise; cihazınızın BIOS Update'ini yapınız. Sonrasında Windows 11'i temiz kurulum ile tekrardan kurmayı deneyebilirsiniz.

Evet sorun ekran kartı driver'ındaymış hocam. Güncele çekince sorun çözüldü.

Bir anda mouse imleci ve masaüstü donma sorunum vardı. CTRL + alt + del yapınca çözülüyordu. O da Dosya Gezgini'ni yeniden başlatarak ve Aygıt Yöneticisi'nden mouse cihazını kaldırıp yeniden başlatarak çözüldü. Eğer böyle bir sorun yaşayan arkadaşlar varsa deneyebilir.

Son düzenleyen: Moderatör: