Cranxiel

Yetkin
Makaleler
5
Bilgisayarın akşam saatlerine kadar açık renk modunda kalmasını, akşam saatlerinde ise karanlık temaya geçmesini istiyorum. Windows 11'in kendisinde böyle bir ayar göremedim. Dediğimi yapan birkaç uygulama gördüm ama hangileri güvenilir bilmiyorum. Nasıl yapabilirim?

Programcılık bilginiz varsa kendiniz zaman ayarlı bir kural oluşturmaya çalışabilirsiniz.

Örnek bir karanlık tema PowerShell komutu.
Kod:
```powershell reg add "HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Themes\Personalize" /v AppsUseLightTheme /t REG_DWORD /d 0 /f reg add "HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Themes\Personalize" /v SystemUsesLightTheme /t REG_DWORD /d 0 /f reg add "HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Themes\Personalize" /v EnableTransparency /t REG_DWORD /d 1 /f pause ```

Bilgim pek olmadığı için bunun gibi bir komut hazırlayıp içine zamansal bir kural ekleyip otomatik çalışacak şekilde ayarlayabilirsiniz, herhangi bir 3. parti bir programda kullanmamış olursunuz, bu sadece bir fikir.

Bilgisayarın akşam saatlerine kadar açık renk modunda kalmasını, akşam saatlerinde ise karanlık temaya geçmesini istiyorum. Windows 11'in kendisinde böyle bir ayar göremedim. Dediğimi yapan birkaç uygulama gördüm ama hangileri güvenilir bilmiyorum. Nasıl yapabilirim?
Microsoft PowerToys Light Switch ile yapabilirsiniz.