Köroğlu

Uzman
Yer
Bolu
Şu an çok saçma bir hatayla boğuşuyorum. Hem dosyalarımı açamıyorum hem de bilgisayardan ses gelmiyor? 080070651 diyor, aradım hatayı da bulamadım, ne yapacağım?

Eğer çözüm bulamazsam format atacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ses servisleri kapanmış olabilir.

Win+R kombinasyonu ile açılan pencereye "services.msc" yazıp aşağıya bıraktım servisleri arar mısınız?

• Windows Audio
  • Windows Audio Endpoint Builder
  • RPC (Remote Procedure Call)

Durumları "Çalışıyor" olmalı. Çalışmıyorsa sağ tıklayıp "Başlat" yapın.

Ses servisleri kapanmış olabilir.

Win+r kombinasyonu ile açılan pencereye "services.msc" yazıp aşağıya bıraktım servisleri arar mısınız?

• Windows Audio.
  • Windows Audio endpoint builder.
  • Rpc (remote procedure call)

Durumları "çalışıyor" olmalı. Çalışmıyorsa sağ tıklayıp "başlat" yapın.

Sorun sadece ses değil dosyalarıma da erişemiyorum mesela diyelim bir dosyayı açacağım oturum açılamadı diyor.

1772869506702.webp

Tek aklıma gelen çözüm C diskindeki dosyaları D'ye taşıdıktan sonra format atmak. Başka çözüm bilen varsa denerim.

Eki Görüntüle 231404

Tek aklıma gelen çözüm C diskindeki dosyaları D'ye taşıdıktan sonra format atmak. Başka çözüm bilen varsa denerim.

Başlat - CMD yaz - Sağ tık - Yönetici olarak çalıştır.

sfc /scannow

Daha sonra ise;

DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth komutlarını çalıştırın. İşlemler bitince yeniden başlatın, bir bakalım.

Bu arada söylemekte fayda var, bu hata tek bir şeyden de kaynaklanıyor olabilir ve onu düzeltmek 30 saniye sürüyor. Yine ilk söylediğim yere geliyor ama bir servis bence kapalı veya çalışmıyor.

Win + R yaz enter yap, açılan pencereye;

services.msc

Windows License Manager Service (Windows Lisans Yöneticisi Hizmeti)

Durum "Kapalı" ya da "Çalışmıyor" yazıyorsa "Başlat" yap.

Bu servis kapalıysa tam olarak senin yaşadığın hata olur.

Ben de Windows açılırken oturum açılamadı diyor ve yeni kullanıcı oluşturup sıfır Windows açıyordu. Microsoft oturumunu kapatıp açınca çözülüyor.

Son düzenleyen: Moderatör: