Windows 11 kullanıyorum ve oyunlarım çok geç açılmaya başladı. Netteki bütün yöntemleri denedim. Daha önce de yaşadım aynı sorunu. Format atarak düzelttim ama tekrar başıma geldi. Formatsız çözmek istiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.
Gecikme için kusura bakmayın Recep bey Windows'u boza boza format ata ata sorunu tespit ettim. Windows 11'de temp ve prefetch temizlediğim zaman ya da SFC ve DISM komutu çalıştırdığım zaman böyle oluyor.
Bir önceki formatta D diskine kuruluydu Windows, aynı sorun yine olmuştu. Bu diskleri uzun süredir kullanıyorum. Her şey Windows 11 geçtikten sonra oldu.
Sizin daha önce bir yazınız vardı, Windows'ta SSD'yle alakalı bir ayarı kapatınca performans değişebiliyordu. Denediğimde gigabit internetle Steam'den indirme hızı sorunum çözülmüştü. Ayarın adını şimdi hatırlayamıyorum ama sorun ondan kaynaklı olabilir mi?
Bunu da denemiştim hiçbir değişiklik olmadı Recep beyin söylediklerini deneyip tekrar buradan bilgi veririm.
Format attım şu an hiçbir sorun yok kendimce bir çıkarım yaptım Recep beyin dediği gibi bu kodak olan SSD GB olarak belli bir doluluk oranına gelince bu sorunu yapıyor olabilir.
Aynı sorun tekrar başladı. Sanki sorun SSD değil gibi çünkü bilgisayar 10 saniyede yeniden başlayıp açılıyor. Sorun disk olsa açılış da yavaşlar diye düşünüyorum. Windows 10 kurup tekrar denemeyi düşünüyorum.