Ali Çelik

Uzman
Bluetooth kulaklık kullanıyorum. Masaüstüde ve tarayıcıdan ses alırken ses kalitesinden çok memnunum. Ama oyuna girdiğim an sesin kalitesi aşırı düşüyor ve müthiş rahatsız edici bir duruma geliyor. Tarif etmesi zor ama derinlik algısı tamamen yok oluyor. Bir kaç yerde mikrofonu devre dışı bırakırsak problemin çözüleceği yazılmış. Denedim ve işe yaradı. Kulaklığın mikrofonunu devre dışı bırakınca hiç seste hiç bir problem olmuyor. Ancak multiplayer oyunlarda mikrofona ihtiyacım oluyor. Bu saçma ses sorunu nasıl çözebilirim?

Bluetooth kulaklık kullanıyorum. Masaüstüde ve tarayıcıdan ses alırken ses kalitesinden çok memnunum. Ama oyuna girdiğim an sesin kalitesi aşırı düşüyor ve müthiş rahatsız edici bir duruma geliyor. Tarif etmesi zor ama derinlik algısı tamamen yok oluyor. Birkaç yerde mikrofonu devre dışı bırakırsak problemin çözüleceği yazılmış. Denedim ve işe yaradı. Kulaklığın mikrofonunu devre dışı bırakınca hiç seste hiçbir problem olmuyor. Ancak multiplayer oyunlarda mikrofona ihtiyacım oluyor. Bu saçma ses sorunu nasıl çözebilirim?

Kulaklığın mikrofonunu kullanmak istiyorsan düşük Bitrate'li mono sese katlanmaya mecbursun. Bluetooth sınırları gereği böyle.

Bluetooth kulaklık kullanıyorum. Masaüstüde ve tarayıcıdan ses alırken ses kalitesinden çok memnunum. Ama oyuna girdiğim an sesin kalitesi aşırı düşüyor ve müthiş rahatsız edici bir duruma geliyor. Tarif etmesi zor ama derinlik algısı tamamen yok oluyor. Birkaç yerde mikrofonu devre dışı bırakırsak problemin çözüleceği yazılmış. Denedim ve işe yaradı. Kulaklığın mikrofonunu devre dışı bırakınca hiç seste hiçbir problem olmuyor. Ancak multiplayer oyunlarda mikrofona ihtiyacım oluyor. Bu saçma ses sorunu nasıl çözebilirim?

Ayarlar, Bluetooth, diğer cihaz ayarları. Oradan kulaklığınızı seçin, sağ tıklayın ve özellikler deyin. Hands Free modunu kapatın. Kulaklığın mikrofonu ile oynayamazsınız bu şekilde ama ses sorunu çözülür. Ucuz bir kulak içi kulaklık alıp dönüştürücü ile sadece onun mikrofonunu kullanabilirsiniz bir de.