Windows 11 yüklü yeni nesil PC'lerde sabit disk görmeme sorunu yaşanıyor. Intel işlemcilerde bu durum sürücü ile çözülebiliyormuş. AMD işlemci kullananlar ne yapmalı? Anakartım MSI 8501-S (yanlış değilse bu idi). Format atmayı başaramadım.
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Windows 11 yüklü yeni nesil PC'lerde sabit disk görmeme sorunu yaşanıyor. Intel işlemcilerde bu durum sürücü ile çözülebiliyormuş. AMD işlemci kullananlar ne yapmalı? Anakartım MSI 8501-S (yanlış değilse bu idi). Format atmayı başaramadım.
AMD cihazda format atarken disk göremiyorsanız, bellek Windows olmayan bir işletim sisteminde hazırlanmıştır, ISO bozuktur ya da bellek sorunludur.
Farklı bir bellek ile tekrar ISO indirip Windows bir sistemde Rufus ile hazırlarsanız sorun çıkmaması gerekir.
- Makaleler
- 14
İşlemcin nedir? Benim Custom Windows ISO sürümünde 12. nesil Intel işlemciler için gerekli bir RST sürücüsü eklemiştim. Bazı cihazlarda disk algılamamama durumunu gidermişti. Belki bu tarz bir işlem gerekiyordur. Bu anakart modelini de bulamadım. Doğru yazdığınızdan emin misiniz?
AMD cihazda format atarken disk göremiyorsanız, bellek Windows olmayan bir işletim sisteminde hazırlanmıştır, ISO bozuktur ya da bellek sorunludur.
Farklı bir bellek ile tekrar ISO indirip Windows bir sistemde Rufus ile hazırlarsanız sorun çıkmaması gerekir.
Anakart MSI Click 8105 S üst kısmında yazan bu, yiğenin PC'si. O da kurcalamış. SATA modu AHCD'den rapid diye bir seçenek var mış. Değiştirip kaydetmiş. Bu safer de ekran, fare ve klavye çalışmıyor. Kasa çalışıyor. mecburen teknik sevise verdik. İşlemci AMD Ryzen 5 olması lazım. Ama bu format atarken sabit disk görmemesi ilginç. İçinde Windows 11 yüklü , ISO dosyasını yeni indirdik, Rufus ile yazdık. Sabit diski göz at kısmında gözüküyor ama kurulum seçiminde yok.İşlemcin nedir? Benim Custom Windows ISO sürümünde 12. nesil Intel işlemciler için gerekli bir RST sürücüsü eklemiştim. Bazı cihazlarda disk algılamamama durumunu gidermişti. Belki bu tarz bir işlem gerekiyordur. Bu anakart modelini de bulamadım. Doğru yazdığınızdan emin misiniz?
İşlemci AMD Ryzen 5500, Windows 11 kurulum sırasında HDD görmüyor. Daha sonra BIOS'tan SATA modu degistirince klavye, fare ve ekran görüntüsü gelmiyor. PC teknik servis düzeltmiş, lakin sizce bu HDD neden görmez? Yeni nesil HDD ince olan, Intel'deki gibi sürücü mü gerek? Varsa link var mı? Tekrar format gerekirse ilerde öğrenmek için soruyorum teşekkürler.
Son düzenleyen: Moderatör:
Intel'deki gibi sürücü mü gerek varsa link var mı, tekrar format gerekirse ileride öğrenmek için soruyorum teşekkürler,
AMD tarafında böyle bir sürücü ihtiyacı yok, disk BIOS'da tanınıyorsa herhangi bir arızası yoksa format aşamasında görünmeme nedenlerini bir önceki mesajımda belirttim.
AMD tarafında böyle bir sürücü ihtiyacı yok, disk BIOS'da tanınıyorsa herhangi bir arızası yoksa format aşamasında görünmeme nedenlerini bir önceki mesajımda belirttim.
Flash NTFS formatı da Rufus ile yazdık.
İlginç sadece ISO buzuk nasıl olur yeni indirdi resmi siteden, yine de sağ ol tekrar format gerekirse, farklı bir USB ve ISO denerim.