Windows 11'de simgeler boş görünüyor

skryx67

Uzman
Yer
Türkiye
Merhaba arkadaşlar. Sabah Custom (Lite) Windows 11 kurdum, ardından verilerimi temizledim yani CCleaner ve benzer programlarla temizledim ve manuel olarak da gereksiz klasörleri sileyim dedim. Sonra yeniden başlattım, ikonlar bu hale geldi. Hepsi şu şekilde görünüyor:

Bunu nasıl düzeltebilirim bir fikriniz var mı?

Not: Hep Lite sürümleri kullanırım ancak bu hatayla ilk defa karşı karşıyayım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Görev Yöneticisi'nden Windows Gezgini'ni bulun ve yeniden başlatın. Olmazsa sfc scannow ve dism komutlarını deneyin. Yine olmazsa IconCache temizleyin, sıfırlayın.

Görev Yöneticisi'nden Windows Gezgini'ni bulun ve yeniden başlatın. Olmazsa SFC scannow ve DISM komutlarını deneyin. Yine olmazsa ıconcache temizleyin, sıfırlayın.

Gezgin'i yeniden başlattım olmadı, SFC scannow komutunu da Lite olduğundan (tüm ayarlar değiştirildiğinden) yapamam çünkü değiştirilen ayarları geri değiştirme olanağı var. Iconcache'yi nasıl temizleyebilirim?

Çözüm burada.

Maalesef, denedim olmadı.

Masaüstüne bir programın kısayolunu yeniden oluşturun bakalım normal mi?

CCleaner vb. yazılımlar kullanmayın. Silinmemesi gereken ön bellek dosyalarını bozabiliyor. Yukarıdaki videodaki yöntem çözmediyse, sorun yaşadığınız uygulamaların dosya konumuna gidin. Kısayola ait ana dosyanın simgesinde sorun yoksa, kısayolu kaldırıp yeni bir kısayol oluşturun.

Iconcache silip, exploreri yeniden başlatınca düzelir.

One Drive simgesi de bozulmuş olabilir. One Drive kullanıyorsanız masaüstünü eşitlemesini kapatın. Eşitleme kapanınca kısayol ve klasörleri One Drive ait bir dosyada toplayacak. O dosyadan masaüstüne geri çıkarabilirsiniz.

Sorun bence yazılımlardan değil çünkü çok kez kullandım böyle olmadı, dediklerinizi de yaptım sonuç aynı.

Yine de kullanmayın. Bir faydası yok. Önceki yoruma One Drive ile ilgili bir şey ekledim. One Drive kullanıyorsanız deneyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…