skryx67

Uzman
Yer
Türkiye
Merhaba arkadaşlar. Sabah Custom (Lite) Windows 11 kurdum, ardından verilerimi temizledim yani CCleaner ve benzer programlarla temizledim ve manuel olarak da gereksiz klasörleri sileyim dedim. Sonra yeniden başlattım, ikonlar bu hale geldi. Hepsi şu şekilde görünüyor:

1733653942630.webp

Bunu nasıl düzeltebilirim bir fikriniz var mı?

Not: Hep Lite sürümleri kullanırım ancak bu hatayla ilk defa karşı karşıyayım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar. Sabah Custom (Lite) Windows 11 kurdum, ardından verilerimi temizledim yani CCleaner ve benzer programlarla temizledim ve manuel olarak da gereksiz klasörleri sileyim dedim. Sonra yeniden başlattım, ikonlar bu hale geldi. Hepsi şu şekilde görünüyor:

Eki Görüntüle 105479

Bunu nasıl düzeltebilirim bir fikriniz var mı?

Not: Hep Lite sürümleri kullanırım ancak bu hatayla ilk defa karşı karşıyayım.
Görev Yöneticisi'nden Windows Gezgini'ni bulun ve yeniden başlatın. Olmazsa sfc scannow ve dism komutlarını deneyin. Yine olmazsa IconCache temizleyin, sıfırlayın.

Görev Yöneticisi'nden Windows Gezgini'ni bulun ve yeniden başlatın. Olmazsa SFC scannow ve DISM komutlarını deneyin. Yine olmazsa ıconcache temizleyin, sıfırlayın.

Gezgin'i yeniden başlattım olmadı, SFC scannow komutunu da Lite olduğundan (tüm ayarlar değiştirildiğinden) yapamam çünkü değiştirilen ayarları geri değiştirme olanağı var. Iconcache'yi nasıl temizleyebilirim?

Maalesef, denedim olmadı.

CCleaner vb. yazılımlar kullanmayın. Silinmemesi gereken ön bellek dosyalarını bozabiliyor. Yukarıdaki videodaki yöntem çözmediyse, sorun yaşadığınız uygulamaların dosya konumuna gidin. Kısayola ait ana dosyanın simgesinde sorun yoksa, kısayolu kaldırıp yeni bir kısayol oluşturun.

2024-12-08_14-37.webp

2024-12-08_14-37_1.webp

Iconcache silip, exploreri yeniden başlatınca düzelir.

2024-12-08_14-38.webp

2024-12-08_14-38_1.webp

2024-12-08_14-39.webp

One Drive simgesi de bozulmuş olabilir. One Drive kullanıyorsanız masaüstünü eşitlemesini kapatın. Eşitleme kapanınca kısayol ve klasörleri One Drive ait bir dosyada toplayacak. O dosyadan masaüstüne geri çıkarabilirsiniz.

2024-12-08_14-43.webp

2024-12-08_14-44.webp

CCleaner vb. yazılımlar kullanmayın. Silinmemesi gereken ön bellek dosyalarını bozabiliyor. Yukarıdaki videodaki yöntem çözmediyse, sorun yaşadığınız uygulamaların dosya konumuna gidin. Kısayola ait ana dosyanın simgesinde sorun yoksa, kısayolu kaldırıp yeni bir kısayol oluşturun.

Eki Görüntüle 105495

Eki Görüntüle 105496

Eki Görüntüle 105497

Eki Görüntüle 105498

Eki Görüntüle 105499

Sorun bence yazılımlardan değil çünkü çok kez kullandım böyle olmadı, dediklerinizi de yaptım sonuç aynı.

Yine de kullanmayın. Bir faydası yok. Önceki yoruma One Drive ile ilgili bir şey ekledim. One Drive kullanıyorsanız deneyin.