Xoulth

Uzman
Selam herkese,

R9 9950X işlemciye sahibim. Core Parking olayını araştırırken hiçbir ayar yapmadan CS2'de Kaynak İzleyici kullanarak kontrol ettiğimde böyle bir durumla karşılaştım.

Görsellerde gözüktüğü gibi CPU 0 - 15 için değerler akarken CPU 16-31 için Beklemede yazıyor, anladığım kadarıyla Core Parking çalışıyor ancak aklımı karıştıran şey hepsinde %100 yazması oldu.

Core Parking doğru çalışıyor mu, bu konuda yapmam gereken ek bir ayar var mı?

-1.webp
-2.webp

Not: (Alakası var mı bilmiyorum) RAM zamanlamalarını yapacağım için PBO'yla vs. şu an için hiç uğraşmadım sadece EXPO açık ve IGPU'yu kapattım, DP kablom da ekran kartına bağlı.

@sonnyes hocam konulardan takip ettiğim kadarıyla işlemciyle yeterince haşır neşir olmuşsunuzdur diye düşünüyorum, fikriniz değerli olacaktır.

Selam herkese,

R9 9950X işlemciye sahibim. Core Parking olayını araştırırken hiçbir ayar yapmadan CS2'de Kaynak İzleyici kullanarak kontrol ettiğimde böyle bir durumla karşılaştım.

Görsellerde gözüktüğü gibi CPU 0 - 15 için değerler akarken CPU 16-31 için Beklemede yazıyor, anladığım kadarıyla Core Parking çalışıyor ancak aklımı karıştıran şey hepsinde %100 yazması oldu.

Eki Görüntüle 258736 Eki Görüntüle 258735

Not: (Alakası var mı bilmiyorum) RAM zamanlamalarını yapacağım için PBO'yla vs. şu an için hiç uğraşmadım sadece EXPO açık ve IGPU'yu kapattım, DP kablom da ekran kartına bağlı.

@sonnyes hocam konulardan takip ettiğim kadarıyla işlemciyle yeterince haşır neşir olmuşsunuzdur diye düşünüyorum, fikriniz değerli olacaktır.

@Yakuza CPU Set Setter ile bir ayarlasanız iyi olabilir. X3D olmadığından Core Parking düzgün ayarlanabilir ya da. Onun haricinde 6200 CL26 senin gibi açılabilir burada da, profili paylaşabilirsin. 6400 CL30 A-Die SR modüller.

Selam herkese,

Eki Görüntüle 258736 Eki Görüntüle 258735

@Yakuza CPU Set Setter ile bir ayarlasanız iyi olabilir. X3D olmadığından Core Parking düzgün ayarlanabilir ya da. Onun haricinde 6200 CL26 senin gibi açılabilir burada da, profili paylaşabilirsin. 6400 CL30 A-Die SR modüller.

CPU Set setter her türlü işlemcide kullanılabiliyor. Intel'de e/p Core ayrımında bile kullanıyorlar oyun performansı artsın diye.

Örnek CS2 :

1781919161323.webp

Core park etmek işlemciyi yarı hızda kullanmak demek sebebi de bu :

CCD locking; it's like parking, but better! (AMD Ryzen 9)​

On dual-CCD CPUs, games can see big performance improvements when they are locked to the cores on a single CCD, especially on Ryzen 9 X3D CPUs. AMD and Windows usually accomplish this by turning off the other CCD (called parking), but this means background processes will now also be forced onto the same CCD as the game, leading to lower and less consistent framerates.

Oyunları 1. Ccd'ye atıp diğer uygulamaları 2. Ccd'ye atınca performans artar çünkü işlemciye nefes alacak bol bol alan kalır çekirdekleri tamamı ile oyunlara/uygulamalara adar. Ben mesela x3D olan yere sadece oyunları sallarken oyunların anti-cheat'ları klavye fare vs uygulamaları ne var ne yoksa salladım 2. ccd'ye.

Bunda da aynısını yaparsın.

Son düzenleme:
@Ayhan Dönmez @Yakuza şu anda Core Parking doğru çalışmıyor mu onu anlamadım çünkü CS2’de CPU 0-15 aktifken CPU 16-31 için beklemede yazıyor zaten.

Sizin bahsettiğiniz CPUSetSetter kullanma amacımız oyunlarda tek CCD düştüğü için arkaplan uygulamalarının oyun performansını düşürmesini engellemek için ikinci CCD’ye atmak mı oluyor?

Bir de bu iki CCD’den güçlü olan yani oyunları atmamız gereken CPU 0-15 değil mi? X3D’de öyle diye biliyorum düz 9950X’te de öyle mi?

@Ayhan Dönmez @Yakuza şu anda Core Parking doğru çalışmıyor mu onu anlamadım çünkü CS2’de CPU 0-15 aktifken CPU 16-31 için beklemede yazıyor zaten.

Sizin bahsettiğiniz CPUSetSetter kullanma amacımız oyunlarda tek CCD düştüğü için arkaplan uygulamalarının oyun performansını düşürmesini engellemek için ikinci CCD’ye atmak mı oluyor?

Bir de bu iki CCD’den güçlü olan yani oyunları atmamız gereken CPU 0-15 değil mi? X3D’de öyle diye biliyorum düz 9950X’te de öyle mi?
Oyunlar şöyle :

1781962661495.webp

Diğer windows uygulamaları :

1781962684179.webp

Windows Oyun Modu "Kapalı" olacak, güç seçeneklerinden de "Yüksek Performans'a" ayarlayacaksın ki Windows ve AMD sürücüsü işimize karışmasın.

Son düzenleme:
Paylaşım için teşekkürler hocam, ancak sorularıma tam yanıt alabildiğimi sanmıyorum.

1) Paylaştığım görsellere göre Core Parking sorunsuz çalışıyor değil mi?

2) Oyunlarda CPU 0-15 aktifken CPU 16-31 beklemede olmalı, beklemede olanlarda da %100 yazması bir şeyi değiştiriyor mu?

3) CPUSetSetter dediğiniz program Core Parking için değil de daha çok oyunları ve uygulamaları CCD’lere dağıtmak amacıyla kullanılıyor, yanlış mı düşünüyorum?

4) CPUSetSetter ayarlarını incelemek dışında BIOS’tan vs. yapmam gereken ek bir ayar, düzeltme var mı?

Son düzenleme:
Amaç arka plan işleri ile oyunları ayırmak, tam performans yakalamak.
Bahsettiğin durumu anladım ancak CPUSetSetter’ın yaptığı işlem Core Parking’ten daha çok iki CCD arasında dağıtıcılık oluyor değil mi?

1) Paylaştığım görsellere göre Core Parking sorunsuz çalışıyor değil mi?

2) Oyunlarda CPU 0-15 aktifken CPU 16-31 beklemede olmalı, beklemede olanlarda da %100 yazması bir şeyi değiştiriyor mu?

3) CPUSetSetter dediğiniz program Core Parking için değil de daha çok oyunları ve uygulamaları CCD’lere dağıtmak amacıyla kullanılıyor, yanlış mı düşünüyorum?

4) CPUSetSetter ayarlarını incelemek dışında BIOS’tan vs. yapmam gereken ek bir ayar, düzeltme var mı?
Bu sorulara yanıt alabilirsem konu kafamda daha net oturacaktır.

Bahsettiğin durumu anladım ancak CPUSetSetter'ın yaptığı işlem Core Parking'ten daha çok iki CCD arasında dağıtıcılık oluyor değil mi?

Bu sorulara yanıt alabilirsem konu kafamda daha net oturacaktır.

Evet işleri dağıtıyorsun 2 ccd de açık kalıyor.

Windows oyun modunu kapatıp, güç seçeneklerinden yüksek Performans'a alıp Core Parking'i devre dışı bırakmış oluyoruz ki program düzgün çalışsın.

X3D olmadığı için BIOS'tan bununla ilgili ayar çekmene gerek yok.