Max Caulfield

Üstün
Makaleler
15
Yer
Arcadia Bay
Merhaba arkadaşlar. Windows 11 Enterprise 24H2 64 Bit kullanıyorum. Windows Recovery Environment (WinRE) de etkin durumda. Varsayılan olarak Windows kurunca Recovery Environment da kuruluyor.

Fakat çok basit bir şekilde reagentc /disable komutu ile Windows Recovery Environment kapatılabiliyor. WinRE'deki araçlara erişmek gerekirse de Windows kurulum medyasından boot edip "Repair your computer" seçeneğini seçmek yeterli oluyor.

Ben de şahsen kurtarma ortamını hiç kullanmadığım için ve kullanmam gerekirse direkt Windows kurulum medyasından kullanmak bana daha mantıklı geldiği için WinRE'yi devre dışı bırakmak istiyorum.

Ayrıca WinRE devredeyken Windows başlatmasında bir sorun olduğunda direkt Otomatik Onarım (Automatic Repair) devreye giriyor. WinRE devre dışı bırakılınca ekrana direkt hata mesajı ve hataya neden olan dosya ismi geliyor. Yani sorun giderme konusunda da WinRE'nin devre dışı olması daha iyi.

WinRE'nin kapalı olmasının tek dezavantajı, sıfırlama işleminin çalışmaması. Fakat sıfırlama zaten sorunlu bir özellik olduğu için umursamıyorum.

Sizce WinRE devre dışı bırakılmalı mı?

Son düzenleme:
Bazi guncellemelerde falan sorun cikarir tamamen kapatmak. Acik kalsin ama baslangicta devreye girmesin diye ayarlamak daha iyi olablir. Yonetici haklari ile komut satiri acip
Kod:
bcdedit /set {default} recoveryenabled No
dediginizde boyle olur.

Merhaba,
Yazdığınız komutu hiç denemedim ama size farklı bir seçenek sunacağım.
3 Adet programa ve ISO dosyasına ihtiyacımız var, bunlar;
1= 7-Zip (Free)
2= Dism++ (Free)
3= NTLite (Free)
Anlatım...
**Orijinal ISO dosyasını 7-Zip ile klasöre ayıklayın.
**Dism++ kullanarak, dilediğiniz bir sürümü, görebileceğiniz ve kısa isimlendirilmiş boş bir klasöre bağlayabilirsiniz.
Ardından yapacaklarınız kısaca şöyledir;
1 = ISO'nuzu bağladığınız yere gidin, ".\Windows\System32\Recovery" konumunda yer alan, WinRE.wim dosyasını silin.
2 = Dism++ programını, bağladığınız ISO dosyasında farklı bir değişiklik yapmadan kapatın.
3 = NTlite (Free) programını kurduğunuzu varsayarak,
**NTLite'yi açın ve Dism++ ile önceden bağlanmış Windows sürümünü seçerek NTLite'ye bağlayın.
( Bağlama işlemi, önceden bağlandığı için kısa sürecektir. )
4 = NTLite (Free) programında; Ayarlar kısmına gelerek, NTLite içi araç çubuğuna, WinRE yazın,
( Zaten bir adet ayar çıkacaktır, devre dışı yapın. )
5 = NTlite (Free) programında, Uygula kısmına gelerek, değişiklikleri uygulayın.)
(Uygula butonuna basmadan önce, ISO oluştur seçeneğini işaretlemeyi unutmayın. )
-- Eğer unutulursa, manuel olarak PowerISO vb. bir programla, ISO dosyasındaki "install.wim" dosyasını yer değiştirmeniz gerekecek.
// Sevgi ve saygılarımla...