Hayatım boyunca hep Windows kullandım. XP'dir, 7'dir derken Linux'u kullanmama kıyasla gerçekten çok daha büyük bir yüzdelikte kesinlikle. MacBook kullanırken CachyOS kurmuş ama driver problemleri yaşayıp silmiştim. Şimdi yeni bir laptop var, modern AMD driver'ları kullanıyor. Sizce Windows 11'i silip Cachy OS'a geçmeli miyim? Oyun çok sık oynayan birisiyim, onu belirteyim.

Muhtemelen CachyOS kuracağım fakat Linux kullanıcılarının da fikirlerini almak istedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam, yani ortada büyük bir hype var; insan ister istemez kapılıp gidiyor. Takdir tabii ki senin. Linux fanları çok vaktimi çaldı. :)

İki sunucum var; birinde AlmaLinux 10, diğerinde Ubuntu kurulu. SSH üzerinden işimi gücümü hallediyorum ama açıkçası biraz da heves meselesi. Ubuntu 26 LTS de dual boot olarak kurulu; Linux canım çekerse açıp giriyorum.

Ben KDE'yi pek sevmiyorum, GNOME'cuyum. Ama KDE'li CachyOS'u kullandım ve gerçekten inanılmaz optimize, inanılmaz hızlı. Popüler olmasının altında yatan gerçeklik de kesinlikle yadsınamaz. Eğer Linux dünyası tek bir dağıtım üzerinden devam edecek olsaydı, bence bu dağıtım kesinlikle CachyOS olabilir. :)

Ama ben yine de kendi adıma Windows ve Ubuntu tarafındayım; bulunduğum yerden gayet memnunum. 😄

CachyOS'u kesinlikle dene. Vaktin varsa, canın sıkılıyorsa biraz distrohopping yapmak gerçekten eğlenceli oluyor. En kötü ihtimalle birkaç saat kurcalarsın, farklı bir şeyler öğrenirsin.