n1njaa21

Üyecik
Selam herkese. Son günlerde Windows beni soğuttu, durmadan başka hatalar çıkarıyor. Masaüstümün arka planı durmadan siyah oluyor, kasıyor bazen. Artık değiştirmek istiyorum.

2 aydır dual boot kullanıyorum, Ubuntu kurmuştum fakat o bana hitap etmiyor, beğenmedim arayüzü falan hoşuma gitmedi. Şimdi Fedora'yı gördüm, ona geçmek istiyorum. Oyun konusunda problemim yok, zaten çok oynamıyorum. Daha çok çalışmak istiyorum bilgisayarda. Sizce Fedora mı yoksa CachyOS mu?

Ne tür çalışmadan bahsediyoruz? İşimiz nedir?

Üniversiteye 1 senem var, bilgisayar mühendisliği okuyacağım. Kendimi geliştirmek istiyorum; şimdiden siber güvenlik alanında uzmanlaşmak istiyorum. Hedefim bu yönde @sirius

Son düzenleyen: Moderatör:
Yazılım için Fedora'yı uzun bir süre kullandım laptopum üzerinde kullanması keyifliydi. Ancak Dual boot olarak ayarladığımda kullanmak dahi istemiyordum.

Geçen hafta olsa gerek anlık bir karar ile ana sistemime Windows 11'den CachyOS'ye geçirdim ve oldukça memnunum. Oyunlarımı da sorunsuz oynuyorum, geliştirmemi de rahat rahat yapıyorum. Zaten gerekli olan çoğu şey ekli oluyor.

Ha yine Dual-boot o da LoL falaln oynamak istersem diye. Ancak Windows 11'e girmeye ihtiyaç duymuyorum öyle söyleyeyim.

Ben de büyük ihtimalle ana SSD'me Cachy'OS kuracağım ve öbür yavaş SSD'me birazcık alan ayırıp Windows'a vereceğim. Ara sıra belki Fortnite, LoL diye oynarım; orada kalsın. En mantıklısı bu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Üniversiteye 1 senem var, bilgisayar mühendisliği okuyacağım. Kendimi geliştirmek istiyorum; şimdiden siber güvenlik alanında uzmanlaşmak istiyorum. Hedefim bu yönde @sirius
Kullanabilirsiniz. 2 hafta uğraşırsınız sonra pürüzsüze yakın bir deneyim alırsınız her şeyi kendinize göre ayarlayınca. Tabii Windows içerisinde WSL kullanarak da alıştırma yapabilirsiniz. Üniversite sınavınıza çalışmayı aksatmayın. Tüm önceliğinizi oraya verin mümkünse. Güzel bir üniversiteye girdikten sonra kendinizi geliştirmek için en az 4 seneniz olacak ancak üniversiteye geç girerseniz mesleğe başlamanız en az 1 sene geçikecek.