keyidius

Uzman
Windows 10 Home sürümü tercih etmeli miyim? NTLite ile düzenlenmiş sürüme gerek yok sanırım.

Merhaba,

ASUS Prime A520M-K, Ryzen 5600, RTX4060, 32 GB 3600MHz, M.2 SSD sistemimde Windows 10'a dönüş yapmak istiyorum. Standart ev kullanıcısıyım Windows 10 Home sürümüne geçmek istiyorum. Bilgisayara aynı anda kablosuz mouse-kulaklık, blutooth adaptörü ile DualSense bağlı. Asıl amacım sistemin bu koşullarda stabil çalışması.

Bence modifiye etme fazla. Çünlü Bluetooth çok hassas bir konu Windows 10'da. Ondan ufak bir değişimde, Bluetooth gidebilir.

Bence modifiye etme fazla. Çünlü Bluetooth çok hassas bir konu Windows 10'da. Ondan ufak bir değişimde, Bluetooth gidebilir.

Onu fark etmiştim. Öncelerde Xbox bir şeyini kapatmıştım da sürekli uyarı penceresi açılıp duruyordu eski bilgisayarımda. Son sürüm Home yeterli diye mantık kurdum ama tabii bu işi bilenler ve birebir tecrübe edenler varsa yorum bekliyorum.

Onu fark etmiştim. Öncelerde Xbox bir şeyini kapatmıştım da sürekli uyarı penceresi açılıp duruyordu eski bilgisayarımda. Son sürüm Home yeterli diye mantık kurdum ama tabii bu işi bilenler ve birebir tecrübe edenler varsa yorum bekliyorum.
Ben yüzde yüz kendim modifiye ettim. Bluetooth, mağaza uygulamalarını, update ve bunlara ait hizmetlere falan, kullanmadığım için silmiştim. Boşta 0.8 GB Ram kullanıyordu.

Sistemin Windows 11 için gayet yeterli, eğer Windows 11'in ağır olmasından şikayetçiysen LTSC 2024 kurabilirsin. Ama illa Windows 10 kuracaksan LTSC 2019 ile ShutUp10 iyi gider.

Windows 10 Home sürümü tercih etmeli miyim? NTLite ile düzenlenmiş sürüme gerek yok sanırım.

Merhaba,

ASUS Prime A520M-K, Ryzen 5600, RTX4060, 32 GB 3600MHz, M.2 SSD sistemimde Windows 10'a dönüş yapmak istiyorum. Standart ev kullanıcısıyım Windows 10 Home sürümüne geçmek istiyorum. Bilgisayara aynı anda kablosuz mouse-kulaklık, blutooth adaptörü ile DualSense bağlı. Asıl amacım sistemin bu koşullarda stabil çalışması.

Sistemin 11 için daha iyi.

Açıkçası sadece tasarımından ötürü Windows 11'i seviyorum. RAM kullanımıyla alakalı bir beklentim yok zaten her türlü ihtiyacımı karşılıyor. Sadece USB bağlantı noktalarında, blutooth gibi özelliklerde mikro iyileştirmeye yarar mı? Windows 11 Pro da bir dünya işime yaramayan özellik var. Çoğu zaman bana problem çıkartan, düzelttiğim halde haftada bir saçmalayan EA FC 25 yüzünden Windows 10 denemek istedim.