ozi1414

Üyecik
Merhaba, 1 gündür aralıksız olarak tüm yolları deneyip bir türlü hatayı çözemediğim bir problemi anlatmak istiyorum Lenovo Legion Y540 laptopumu Windows 11'den Windows 10'a çevirmek istiyorum fakat her şeyin yüklemesi bittikten sonra bilgisayar kendini yeniden başlatacak dediğinde bilgisayar kapanıp 5 saniye siyah ekranda kalıp fan vs her şey çalışıyor fakat bir anda kapanıp yeniden başlatamıyor güç tuşuna basıp açınca Windows değişiklikler geri alıyor yazısı çıkıp sistemi açıyor ve hiçbir şey olmuyor Windows'un kendi sitesinden indirip normal olarak kurmayı denedim yine aynı hatayı aldım Rufus üzerinden USB belleğe yazdım yine aynı hata neden oluyor yardım eder misiniz?

Hatayı bilgisayarı Windows 11'deyken formatlarım her şeyi sıfırlarım sonra Windows 10'a çeviririm dedim fakat yine aynı problemle karşılaşıyorum bilgisayar yeniden başlatamıyor kendini kapanıyor güç tuşuna basıp benim açmam gerekiyor.

Merhaba, 1 gündür aralıksız olarak tüm yolları deneyip bir türlü hatayı çözemediğim bir problemi anlatmak istiyorum Lenovo Legion Y540 laptopumu Windows 11'den Windows 10'a çevirmek istiyorum fakat her şeyin yüklemesi bittikten sonra bilgisayar kendini yeniden başlatacak dediğinde bilgisayar kapanıp 5 saniye siyah ekranda kalıp fan vs her şey çalışıyor fakat bir anda kapanıp yeniden başlatamıyor güç tuşuna basıp açınca Windows değişiklikler geri alıyor yazısı çıkıp sistemi açıyor ve hiçbir şey olmuyor Windows'un kendi sitesinden indirip normal olarak kurmayı denedim yine aynı hatayı aldım Rufus üzerinden USB belleğe yazdım yine aynı hata neden oluyor yardım eder misiniz?

Hatayı bilgisayarı Windows 11'deyken formatlarım her şeyi sıfırlarım sonra Windows 10'a çeviririm dedim fakat yine aynı problemle karşılaşıyorum bilgisayar yeniden başlatamıyor kendini kapanıyor güç tuşuna basıp benim açmam gerekiyor.
Direkt olarak Windows 10 ISO dosyası ile sıfırdan kurulum denediniz mi?

1.Windows 10 ISO dosyasına sağ tık yap bağla kısmına ISO dosyasını bağla. Şimdi setup exe uygulaması yönetici olarak çalıştır seçime basarak Windows 10 kurmayı deneyin.

2.İşe yararmazsa çalıştırdığın ISO dosyasında sources klasöre gidip setup exe uygulaması bulup yönetici olarak çalıştır seçime basarak Windows 10 kurmayı deneyin.

3.Bu yöntem işe yararmazsa Windows 10 ISO dosyasına sağ tık yapıp klasöre ayıkla. Sonra yeniden setup exe uygulaması yine yönetici olarak çalıştır seçime basarak Windows 10 kurmayı deneyin.

4.İşe yaramazsa ayıklandığın ISO dosyasında sources klasöre gidin. Setup exe uygulamayı bulup yine yönetici olarak çalıştır seçime basarak tekrar Windows 10 kurmayı deneyin.

5.1-4 cü yöntemler işe yaramazsa.
Rufusla USB belleğe Windows 10 ISO dosyasını yazdırıp boot edin format atma ekranında c diskini temizleyip kurmayı deneyin.

6.Bu yöntem işe yaramazsa
SSD-i bilgisayardan çıkar. Başka bir çalışan bilgisayarda Windows u kurulu olduğu yani kurulu olan C yani Windows u kurulu olan SSD diski biçimlendirin. Sonra SSD-i çıkardığın bilgisayara takıp yeniden dene.

7.Bu yöntem işe yararmazsa yine SSD-i bilgisayardan çıkar. Başka bir çalışan bilgisayarda SSD-ye wintohdd uygulaması ile tekrar Windows 10'u kurun.

Bir sürü yöntemler yazdım. Uyarı: ISO dosyasını çalıştırmak veya ISO dosyasını ayıklamak aynı şey bunu unutmayın.
Umarım bu yöntemler senin işinize yarar. Bu yöntemler ile senin sorunu çözmene yardımçı olduysa lütfen çözüldü işareti yaparsınız mı? Nedeni ise dün bana bu şikayeti ile geldi bu sorunları ile çözdüm.

Son düzenleme: