İkinci diskime Windows 10 kurmam gerekti. Windows 11'den aşırı hızlı ve stabil çalıştığını fark ettim. Ancak maalesef güvenlik ve destek nedeniyle şu an olmasa bile ileride kurmanız gerekecektir.

Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim, sanırım Windows 11'e geçeceğim artık <3

11 çıkalı 5 sene falan oldu hala daha bu sorular artık ne bileyim. Sistem çok eski değilse geçilir neden geçilmesin.

11 çıkalı 5 sene falan oldu hala daha bu sorular artık ne bileyim. Sistem çok eski değilse geçilir neden geçilmesin.
Boşuna değil ama hocam bu sorular. O kadar zaman geçti aradan halen daha donma, kasma ve yazılımsal sorunlar var ki öyle önemsenmeyecek seviyede de değil. Zaten Windows 10 ve 11'in kullanım oranları da ortada. Windows 8.1 ve 10'a geçişte bu kadar zorlanıldığını hatırlamıyorum.

Bildiğim kadarıyla bu senenin sonlarına doğru Windows 10'un desteği bitecek. Ekran kartı sürücülerinin durumu falan ne olur bilemiyorum ama güvenlik sizin için sorun değilse biraz daha beklenebilir. Öte yandan Windows 10'un resmi destek tarihini de uzatırlarsa şaşırmam.

Ekran kartı sürücülerinin durumu falan ne olur bilemiyorum ama güvenlik sizin için sorun değilse biraz daha beklenebilir. Öte yandan Windows 10'un resmi destek tarihini de uzatırlarsa şaşırmam.
Şimdiye kadar Windows 10'da denediğim tüm Windows 11 sürücüleri çalıştı. Çalışmaz denenler bile çalışıyor. NT sürümleri aynı. Desteği kesilse bile Windows 11 sürücülerinin çalışacağını düşünüyorum.

Kendi yazdığım sürücü yükleme betiğinde bile artık Windows 10 x64 sürümünü Windows 11 x64 sürücü listesine yönlendiriyorum. (İşaretli satır.)

1738855350750.webp

2 gün önce inat etmeyi bırakıp Windows 11'e geçiş yaptım. Sanırım rahat ettim diyebilirim, Windows 10'da aldığım mavi ekranları 2 gündür almıyorum kasma yok, donma yok daha güvenli geçin bence.

2 gün önce inat etmeyi bırakıp Windows 11'e geçiş yaptım. Sanırım rahat ettim diyebilirim, Windows 10'da aldığım mavi ekranları 2 gündür almıyorum kasma yok, donma yok daha güvenli geçin bence.
Maalesef herkeste stabil değil. Benim yaptığım testlerde Windows 10 daha akıcı ve daha doğru çalışıyor. Tabi ben güncelliğe ve yeniliğe önem verdiğim için Windows 11 kullanıyorum. (Şuan geçici diskimden boot ettiğim Windows 10'dan yazıyorum.)

Umarım da sorun yaşamazsın :)

Geç tabii ki bak o sana geçme diyen insanları dinleme çünkü söyle bir şey onları dinlersen hep içinde kalır geçip geçmemek o yüzden geç kurtul beğenmezsen eğer geri dönersin 10'a.