Windows 11'e geçilmeli mi?

Mehmet Furkan

Başarılı
Merhaba, bir Windows 10 kullanıcısı olarak Windows 11'deki saçma sorunlar, çıkarılan özellikler, yapılan gereksiz değişiklikler yüzünden Windows 11'e geçiş yapmamıştım. Ama Ekim'de Windows 10 güvenlik güncellemesi almayı bırakacak. Bu durumda Windows 10'da kalmak mantıklı mı? Windows 11 oyuncular ve mühendislik programı kullananlar için ne durumda? Windows yerine Linux sistem kurmanın avantajları var mı?

Mühendislik kısmı için bir şey diyemem fakat oyunculuk, günlük kullanım, video ve fotoğraf düzenleme kısmında üzmüyor. Geçilebilir, her şey oturdu diye düşünüyorum.

2022'de geçiş yaptım Windows 11'e ve hiçbir zaman büyük çaplı bir sorunla karşılaşmadım. Şanslı kullanıcılardandım sanırsam. Geçmenizi tavsiye ederim.

İki sistemimde Windows 11'de, laptop ve masaüstü. Sanırım en son 1.5 yıl önce kadar Windows 10 kullandım. Şu anda bir problem göremiyorum. Oyun ve Adobe programlarını sürekli çalıştırıyoruz. Ram tüketimi vs gibi konuları tam bilmiyorum, artmış olabilir.

Sistem iyi ise geçebilirsin. Açıkçası Linux hemen kurma. Bence sanal makineye kur,"ben kullanabilirim" dersen yükle. Valorant ve LoL gibi oyunlar hariç her oyunu oynarsın. Tavsiyem Linux Mint kullanman.
Ama sistem iyi ise ve Linux ile ilgili ufak soruların varsa ya da Valorant LoL oynuyorsan Windows 11 yeterli olur. Yakında 12 çıkar zaten.

Ve Linux dağıtımları mühendislik için uygunmu bilmiyorum. En iyisi Windows 11 kurman.

Geç mecbur bırakacak zaten Microsoft.

Geç mecbur bırakacak zaten Microsoft.
Hangi sürümü kurmam gerekir? ISO tavsiyeniz var mıdır?
Eski laptopumda hafif Linux dağıtımlarından denemiştim. Onları pek beğenmedim açıkçası. Daha mainstream ve UI açısından daha göze hoş gelen dağıtımları denerim belki.

Eski laptopumda hafif Linux dağıtımlarından denemiştim. Onları pek beğenmedim açıkçası. Daha mainstream ve UI açısından daha göze hoş gelen dağıtımları denerim belki.

Mint öneririm. Kendimde Windows kullanıcısı olarak kendisini çok beğendim. Yedek eski PC olsa ona kurardım :/

Hangi sürümü kurmam gerekir? ISO tavsiyeniz var mıdır?

Buradan https://www.microsoft.com/tr-tr/software-download/windows11 ISO'yu indirin. USB belleğinize Rufus ile ISO'yu yazdırın.(ek olarak Microsoft hesabı açma diyebilirsiniz) daha sonra kurun.
Nasıl Kurulduğunu unuttuysanız buradan bakın:

Windows 11 LTSC kur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…