Mint iyidir. Debian Edition kur misler gibi olurdu.Kişisel bir bilgisayarım olunca Linux'a geçeceğim.
Mint benim için yeterliydi. Ek olarak yapay zeka var, sorun yaşasak da çözülür.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 22 Temmuz 2024
- Makaleler
- 6
Mint iyidir. Debian Edition kur misler gibi olurdu.
Şu an dualboot var ama PC'ye bayağıdır bakmıyorum. O yüzden uzun süredir Linux'e bakmıyorum. Bir ara bakarız ya.
- Makaleler
- 4
Artık Windows böyle evrimleştiği için Custom kullanmak ya da Regedit üzerinde biraz zaman geçirmek harici çözümümüz kalmıyor. İğrenç bir yere doğru gidiyor gerçekten.
Gereksiz bir ton uygulaması var gerçekten yeni Windowsların. Ama nedense kullanmayacağımı bilsem bile silmiyorum kimisini. Windows 7 kullanırken hiç kullanmadığım, bugün Windows 7 yüklesem yine hiç aramayacağım uygulamaları Windows 11'de silmiyorum nedense.
Windows 10'daki tutacakların daha çirkin çizilmesi gerekiyor onun dışında doğru.Eki Görüntüle 191179
Artık Windows böyle evrimleştiği için Custom kullanmak ya da Regedit üzerinde biraz zaman geçirmek harici çözümümüz kalmıyor. İğrenç bir yere doğru gidiyor gerçekten.
Black_eagle 1903
Yetkin
Microsoftun yaptığı dayatmalara karşı biz :Kişisel bir bilgisayarım olunca Linux'a geçeceğim.
Mint benim için yeterliydi. Ek olarak yapay zeka var, sorun yaşasak da çözülür.
25H2 26200.5074 ISO modladık. Aklımıza gelen her şeyi kaldırdık, Edge, OneDrive başta olmak üzere. BitLocker vs. kapalı. Update ve Defender aktif. UUP ile bileşenler kaldırma, NTLite ile diğer tum ayarlar.
Kaynak tüketimi:
Kaynak tüketimi:
Son düzenleyen: Moderatör:
Black_eagle 1903
Yetkin
25H2 26200.5074 ISO modladık. Aklımıza gelen her şeyi kaldırdık, Edge, OneDrive başta olmak üzere. BitLocker vs. kapalı. Update ve Defender aktif. UUP ile bileşenler kaldırma, NTLite ile diğer tum ayarlar.
Kaynak tüketimi:
Eki Görüntüle 191323
Eki Görüntüle 191324
Çok iyi Windows 11'in stok halde bile 8 GB ve üstü RAM'de düzgün çalışması lazım zaten.
Ama dediğim gibi modladığınız ISO'da kaynak tüketimi çok iyi.
Çok iyi Windows 11'in stock halde bile 8 GB ve üstü RAM de düzgün çalışması lazım zaten.
Ama dediğim gibi moddladdığınız ISO da kaynak tüketimi çok iyi.
Asıl makinede denemek lazım.
24H2 ile ortalama aynı civar verir 1.8/2 GB civarı.
Çok iyi Windows 11'in stok halde bile 8 GB ve üstü RAM'de düzgün çalışması lazım zaten.
Ama dediğim gibi modladığınız ISO'da kaynak tüketimi çok iyi.
Sanal makine yanıltıcıdır. Benim ISO da sanal makinede 1.7 GB görünüyordu. Hatta CTT'yi de uygulayınca 1.4 GB'a kadar düştü. Ama ana makineye kurunca 2.5 GB oldu. Özetle, sanal makineye güvenmeyin. Özellikle de kaynak tüketimi konusunda yanıltıcı oluyor. Linux dağıtımlarında bu olmuyor neyse onu gösteriyor ama Windows'ta durum farklı oluyor.Asıl makinede denemek lazım.
24H2 ile ortalama aynı civar verir 1.8/2 GB civarı.
Eki Görüntüle 191327
Sanal makine yanıltıcıdır. Benim ISO da sanal makinede 1.7 GB görünüyordu. Hatta CTT'yi de uygulayınca 1.4 GB'a kadar düştü. Ama ana makineye kurunca 2.5 GB oldu. Özetle, sanal makineye güvenmeyin. Özellikle de kaynak tüketimi konusunda yanıltıcı oluyor. Linux dağıtımlarında bu olmuyor neyse onu gösteriyor ama Windows'ta durum farklı oluyor.Eki Görüntüle 191399
Asıl da 2.1GB civarı veriyor, son ekledigim alıntı 24H2 asıl PC'den. Arada bir baktıgımda bosta ort. O civarlarda.
Arka planda taskbar ve Explorer seffaflastırma Defender vs acık.