Gloxinium

Becerikli
Selam, baştan belirtmek isterim: "Custom OS kullanma" şeklinde bir öneri istemiyorum. Windows 11'e temiz kurulum yaparak tüm gereksiz uygulama, hizmet ve diğer öğeleri sistemden arındırmak istiyorum. Bunları tek tek elle yapmak istemiyorum. Bu amaçla kullanabileceğim en uygun Custom OS hangisidir?

İlgini çekmemesinin tam olarak nedeni nedir acaba? Bu işi en düzgün yapan o.
Kapalı kaynak olduğu için pek güvenilir gelmiyor ve kapladığı alanın düşürülmesi için çok fazla şey silindiğinden bir uyumluluk sorunumu yaşamaktan korkuyorum. Ben bir kere kurup belki 1 yıl kullanabileceğim bir şey istiyorum daha çok, Windows 11 kalsın ama sadece varsıyalan olarak gelen uygulama ve hizmetleri kaldırmak istiyorum, bunu da elle yapmak yorucu ve uğraşmak istemiyorum

Custom OS yerine IoT Enterprise LTSC 24H2 öneririm.
LTSC versiyonları ile normal versiyonlar arasında tam olarak ne gibi fark var?

Kapalı kaynak olduğu için pek güvenilir gelmiyor ve kapladığı alanın düşürülmesi için çok fazla şey silindiğinden bir uyumluluk sorunumu yaşamaktan korkuyorum. Ben bir kere kurup belki 1 yıl kullanabileceğim bir şey istiyorum daha çok, Windows 11 kalsın ama sadece varsıyalan olarak gelen uygulama ve hizmetleri kaldırmak istiyorum, bunu da elle yapmak yorucu ve uğraşmak istemiyorum

LTSC versiyonları ile normal versiyonlar arasında tam olarak ne gibi fark var?

Custom OS gibi gereksiz ugyulamalar yok. 2 GB RAM kullanımı ve Custom OS'ler gibi Antivirüs kapatıp güvenliği arka plana atmıyor.