Ben 2019'dan beri İngilizce Windows kullanıyorum. İlk başta 2018 yılında Türkçe Windows 10'a İngilizce dil paketi kurarak başladım, sonra 2019'da İngilizce ISO ile format atarak tamamen İngilizceye geçtim.
Yabancı kaynaklarda hata çözümleri genellikle hep İngilizce Windows'lar üzerinden anlatıldığı için orada bir avantaj sağlayabiliyor. Fakat en büyük fark, genel sistem kararlılığı konusunda.
Türkçe Windows ile sabah akşam hata almıyorsunuz, onu öncelikle belirteyim. Fakat zaman zaman saçma sapan bir sorunla karşılaşıyorsunuz ve saatlerce çözmek için uğraşıyorsunuz. En sonunda sorun Türkçe Windows kaynaklı çıkıyor, çünkü Windows'unuzu İngilizce yapınca sorun doğrudan çözülüyor.
Ayrıca Windows Insider Preview kullandığım dönemde İngilizce Windows'ta olmayıp Türkçe Windows'ta olan bir sorun olmuştu. 2023'ün başında Microsoft, Windows Insider Beta Channel üyeleri için Insider programından çıkma imkanı vermişti. O dönem hem ben hem de eski forumdaki birkaç Insider Beta Channel üyesi o seçeneği kullanarak Insider'dan çıktık. Fakat sonrasında KB5022913 (22621.1344) güncellemesini yüklemeye çalışan üyelerde 0x800f081f hatası alındığını gördüm. Ben denediğimde ise bende sorunsuz yüklendi. Yükleyebilen bir kişi daha vardı, ikimiz de İngilizce Windows kullanıyorduk. 0x800f081f hatası alan üyeler ise Türkçe Windows kullanıyordu.
Yani ciddi ciddi Türkçe Windows'ta çıkıp İngilizce Windows'ta çıkmayan sorunlar olabiliyor. Ben de bu tarz durumlarda sorun yaşamamak için neredeyse 7 yıldır (Mayıs 2019'dan beri) İngilizce Windows kullanıyorum.