Windows tarafı "testler sonucunda sorunu bulamadık" şeklinde açıklama yaptı. "Sizin SSD'nin soğutucusu yoktur fakirler" dedi. Sonra "Sorun SSD firmware'lerinden kaynaklanıyor" dedi. Aynı anda farklı marka firmware'leri nasıl bir sorun yokken bu sorunu çıkarıyor bilemedim. Tanrının hikmeti. Kısaca böyle. Son zamanlarda yaşayan görmedim ama Reddit'de sorunun devam ettiğini söyleyen, son haftalarda açılmış çok konu var. Bir şey olmaz umarım.
Nerden baksan gizemli bir mevzu. Haber yalan derdim ancak var. Ya SSD üreticileri ya da Windows yalan söylüyor ya da söyledi. Sonra yukarıda dendiği gibi gizlice düzeltildi ki olay daha da büyümesin. Çünkü biz bile burada, "Umarım sonraki güncelleme ekran kartımızı bomaz." tarzı yorumlar yapıyorduk. Marka algısına zarar gelmesinden korkmuş olabilirler.

Soğutucu ile de alakası yoktu olayın, genelde DRAM olmayan modellerin yarısından fazlası doluyken büyük dosya okuyup yazıyorsan dediler. Bunu da laboratuvarda bulamadık dediler ki bulmaları lazımdı eğer böyleyseydi. Garip. Kedidir kedi.

Ben yaşadım 1TB KIOXIA EXCERIA G2NVMe3D vardı FIFA 26 Yükledim oynadım pc kapatıp yatmaya gittim ertesi gün işten geldim oynayayım dedim oyun açılıyor tam maça gireceğim oyun donuyor birde baktım oyunun kurulu olduğu yere dosyalara 0 gb ama anlamadığım pc yeniden başlatınca düzeliyordu uğraşmayıp göndereyim dedim şimdi birdaha Windows 11 kurmaya korkuyorum anlamadığım diğer ssd kingston onda bir sıkıntı olmadı ile İncehesaptan almıştım 06.10.2025 tarihinde gönderdim şu an kargoda gelecek değişim yaptılar.

Dosya Ekleri

• 6937974d-a821-11f0-a044-005056b03705.webp
    6937974d-a821-11f0-a044-005056b03705.webp
    129,2 KB · Görüntüleme: 39