Windows artık çok ağır bir işletim sistemi olmaya başladı. Hiç kullanmadığım birçok servis arka planda o kadar çok yer kaplıyor ki, kullanacaklarıma yer kalmıyor.

Microsoft'un bunu çözmesi lazım her şeyden önce. Eğer Windows 12'de bunu çözmeyeceklerse, yeni maceralara atılmaya hiç gerek yok.
Android daha ağır, onu hatırlatırım. macOS ve Darwin / XNU ailesi bana kalırsa günümüzde kullanılan en gelişmiş işletim sistemi mimarisine sahip.

Microslop önce AI slop olmayı bırakıp gerçek kod yazmaya başlasın da ondan sonra bakarlar Windows 12 getirmeye. Reklam kuşağından çıkılmıyor.
Anlayamamıştım, şimdi anladım! Çok doğru. Windows XP ve Vista döneminden beri teknik alanda gelişme olmadı "Vay canına!" dedirtecek düzeyde.

Herkes yapay zeka bloat'ıyla dolu olacağını tahmin edebiliyordur diye düşünüyorum. Hala NTFS kullanmaları, yapay zeka getirecekler diye sistemi ağırlaştıramaları ve 5 senedir Windows 11'i adam edemediklerini düşününce ortaya pek bir şey çıkmayacak gibi duruyor.

Android daha ağır, onu hatırlatırım. macOS ve Darwin / XNU ailesi bana kalırsa günümüzde kullanılan en gelişmiş işletim sistemi mimarisine sahip.
Android daha ağır olsaydı şu an telefonunla buraya girmek için 5 dk falan beklerdin.

Tpm 2.0 gereksinimi hafifletilse 7.10 karışımı bir sistem güzel olurdu 11 gibi arayüzü telefon arayüzüne benzemezse iyi olurdu.

Btrfs benzeri bir sistem gelmeli. Saçma sapan telemetri ve servislerden arındırılması gerekiyor ama bunun olacağını zannetmiyorum.

Windows 12 çıktığında ben muhtemelen Linux kullanıyor olacağım. O yüzden pek derdim değil.

Sizin dediğiniz telemetri azaltmaları tarzı şeyler asla olmayacak hocalarım. Microsoft kocaman bir şirket ve size ücretsiz bir Windows veriyorsa sizden alacağı çok şey vardır emin olun.

Windows 12 değil de Linux daha da gelişecek mi noktasındayım. Windows'dan beklediğim şey sıfırdan çekirdekten yeni sürümü yapmaları olurdu.