Rehber Windows 7'de Regedit için adres barı eklemek

Merhaba, size bu rehberimde Windows 7'nin Regedit'ine adres çubuğu eklemeyi anlatacağım.

Bildiğiniz ya da bilmediğiniz üzere, Regedit adres çubuğu özelliği Windows 10 yapı 14942'de gelmişti. Regedit ile sürekli işi çıkanlar için faydalı bir özellik.

ReactOS'den aldığım Regedit sayesinde bu özelliği Windows 7'ye getirmeyi başardım ve sorunsuz çalıştığını doğruladım. Benim gibi bu özelliği Windows 7'de isteyenler için 3 adımlık bir metod paylaşacağım.

Adım 1: Yeni Regedit dosyamızı indirelim.

64-bit sistemler için - regedit

32-bit sistemler için - regedit

Adım 2: C:\Windows adresine gidin ve regedit.exe'nin sahipliğini TakeOwnershipEx programıyla alın. (Program eğer yüklü değilse kurun.)

Adım 3: Adım 1'de indirdiğimiz Regedit dosyasını C\Windows klasöründeki regedit.exe'nin üzerine yapıştırın.

Bu kadar! Artık Windows 7'de Windows 10'da olduğu gibi Regedit'inizde adres çubuğu olacak.

Son düzenleme:

Rehber icin teşekkürler fakat paylastiginiz binary dosyanin kaynak kodu ve lisansi nerede? Zira ReactOS GPLv2 ile lisansli ve lisansin taleplerinden bir tanesi de tureyen yazilimin da ayni lisans ile lisanslanmasi ve kaynak kodunu herkese acik yayinlamasi.

tureyen yazilimin da ayni lisans ile lisanslanmasi ve kaynak kodunu herkese acik yayinlamasi.
Yazılım türev değil, ReactOS kurulumundan alınmış. Lisans bilgisi ve reactos'un kaynak koduna yönlendiren link olsa yeterli olur bence.

Yazılım türev değil, ReactOS kurulumundan alınmış. Lisans bilgisi ve reactos'un kaynak koduna yönlendiren link olsa yeterli olur bence.
GPL oyle demiyor.
GPLv2 Term 0:
Lisans yazilim, yazilimdan catallama, yazilimin kucuk kismi gibi yerleri de kapsiyor. Bu proje de bir "portion" olduğuna gore, GPL ile lisanslanmasi gerekiyor.

Çok güzel hocam. Mükemel

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…