Merhaba, size bu rehberimde Windows 7'nin Regedit'ine adres çubuğu eklemeyi anlatacağım.

Bildiğiniz ya da bilmediğiniz üzere, Regedit adres çubuğu özelliği Windows 10 yapı 14942'de gelmişti. Regedit ile sürekli işi çıkanlar için faydalı bir özellik.

regedit.gif

ReactOS'den aldığım Regedit sayesinde bu özelliği Windows 7'ye getirmeyi başardım ve sorunsuz çalıştığını doğruladım. Benim gibi bu özelliği Windows 7'de isteyenler için 3 adımlık bir metod paylaşacağım.

Adım 1: Yeni Regedit dosyamızı indirelim.

64-bit sistemler için - regedit

32-bit sistemler için - regedit

Adım 2: C:\Windows adresine gidin ve regedit.exe'nin sahipliğini TakeOwnershipEx programıyla alın. (Program eğer yüklü değilse kurun.)

Regedit.webp

Adım 3: Adım 1'de indirdiğimiz Regedit dosyasını C\Windows klasöründeki regedit.exe'nin üzerine yapıştırın.

Paste.webp

Bu kadar! Artık Windows 7'de Windows 10'da olduğu gibi Regedit'inizde adres çubuğu olacak.

Untitled.webp

Son düzenleme:
ReactOS'den portladığım Regedit sayesinde bu özelliği Windows 7'ye getirmeyi başardım ve sorunsuz çalıştığını doğruladım. Benim gibi bu özelliği Windows 7'de isteyenler için 3 adımlık bir metot paylaşacağım.

32 Bit sistemler için - regedit

Rehber icin teşekkürler fakat paylastiginiz binary dosyanin kaynak kodu ve lisansi nerede? Zira ReactOS GPLv2 ile lisansli ve lisansin taleplerinden bir tanesi de tureyen yazilimin da ayni lisans ile lisanslanmasi ve kaynak kodunu herkese acik yayinlamasi.

Yazılım türev değil, ReactOS kurulumundan alınmış. Lisans bilgisi ve reactos'un kaynak koduna yönlendiren link olsa yeterli olur bence.
GPL oyle demiyor.
GPLv2 Term 0:
This License applies to any program or other work which contains a notice placed by the copyright holder saying it may be distributed under the terms of this General Public License. The "Program", below, refers to any such program or work, and a "work based on the Program" means either the Program or any derivative work under copyright law: that is to say, a work containing the Program or a portion of it, either verbatim or with modifications and/or translated into another language. (Hereinafter, translation is included without limitation in the term "modification".)
Lisans yazilim, yazilimdan catallama, yazilimin kucuk kismi gibi yerleri de kapsiyor. Bu proje de bir "portion" olduğuna gore, GPL ile lisanslanmasi gerekiyor.

Merhaba, size bu rehberimde Windows 7'nin Regedit'ine adres çubuğu eklemeyi anlatacağım.

Bildiğiniz ya da bilmediğiniz üzere, Regedit adres çubuğu özelliği Windows 10 yapı 14942'de gelmişti. Regedit ile sürekli işi çıkanlar için faydalı bir özellik.

Eki Görüntüle 72108

Reactos'den aldığım Regedit sayesinde bu özelliği Windows 7'ye getirmeyi başardım ve sorunsuz çalıştığını doğruladım. Benim gibi bu özelliği Windows 7'de isteyenler için 3 adımlık bir metot paylaşacağım.

32 Bit sistemler için - regedit

Adım 2: C:\windows adresine gidin ve regedit.exe'nin sahipliğini TakeOwnershipEx programıyla alın. (program eğer yüklü değilse kurun.)

Eki Görüntüle 72111

Adım 3: Adım 1'de indirdiğimiz Regedit dosyasını c\windows klasöründeki regedit.exe'nin üzerine yapıştırın.

Eki Görüntüle 72112

Bu kadar! Artık Windows 7'de Windows 10'da olduğu gibi Regedit'inizde adres çubuğu olacak.

Eki Görüntüle 72113

Mükemel.webp

Çok güzel hocam. Mükemel