çünkü kara kare tasarlanmış çirkin bir ara yüzü vardı. dokunmatiğe geçiş için. birde mobil tarafta çok kötü bir çıkış yaptılar 1gb ramli cihazlarda olumuz bir algı yarattı. windows 7 di gibi efsane bir sistemden sonra geldi.

bence bütün windowslar güzel insanlar nasıl sorun yaşıyor tek vista dandikti o da sürekli her şeye onay istemesinden dolayı.
95 98 xp 7 ve 11 en sorunsuzları. 8 de arada sebepsiz çökme oluyordu. 4 5 kere başıma geldi.

Şimdiye kadar en çok sorun yaşadığım OS Windows 11 oldu 😁

Windows 8.1 değilde, Windows 8 kullanmıştım öncelerde, rezalet bir işletim sistemiydi. Tarayıcı da donuyor, arkada gereksiz Microsoft'un uygulamaları çalışıp gereksiz yere RAM sömürüyor, uygulamalarda atıyor vs. Sonra gına gelip Windows 10 2016 LTSB'ye geçtim, bilgisayar rahatladı.

Forumda altına açıklama bile yazılmamış işletim sistemi. Bunu niye sevmiyorlar gram anlamıyorum. Bence XP'den sonra (hatta XP'den iyi bile olabilir) en stabil ve en performanslı işletim sistemi. İnanılmaz gercekten inanılmaz. Ne zaman bilgisayarımda bir problem çıksa 8.1'i kuruyorum tak geçiyor, ve bu zamana kadar tüm Windows işletim sistemlerini gerçek donanımlarda denedim. (Windows 98 ve altı harici) gerçekten bundan performanslı stabil bir işletim sistemi kendimce yok. Yok böyle kötü şöyle kötü diyenlerin 8.1'i kullandığını bile düşünmüyorum. Hatta eski sistemlere zaafınız varsa ve 8.1 denemediyseniz sizi de denemeye davet ediyorum.

(Forum yönetiminden de en azından bir açıklama koymalarını rica ediyorum.)

Eki Görüntüle 249763
Sana bayılıyorum ya...

8.1 Pro'yu çok uzun dönem modlu halde kullandım Windows 7 kadar efsanedir benim içinde.

Microsoft'un başlat menüsüne olan tam ekran ve metro merakı yüzünden aslında kaliteli olan ancak nefret kazanan bir sürüm.

Başlat menüsü düzenini tamamen değiştirip Windows 7 benzeri yapsalar idi o zaman muazzam olacaktı.

Yoksa gayet stabil ve güzel bir işletim sistemi idi.

Onu değiştirebiliyorduk hocam oynanmış oslarda var o şekilde düzenlenen kendinizde yapabiliyordunuz zira zor değildi ben öyle kullanıyordum.

Microsoft'en en deneysel çalışmasıydı. Masaüstü direk gelmiyordu. İnsanlar çok garipsedi ayardan kapatıyordun ama sevilmedi en sevdiğim işletim sistemi günümüz oyunları programlarını kaldırsa dakka durmam geçerim.

Sevilmeyen 8.1 değil aslında, 8. Çok sürücü sorunları vs. vardı ve metro tasarımı başta insanlara tuhaf gelmişti. 8.1 ile daha sorunsuz bir sistem çıkınca çoğu kişi alışmıştı, benim de en sevdiğim işletim sistemidir.

Microsoft'en en deneysel çalışmasıydı. Masaüstü direk gelmiyordu. İnsanlar çok garipsedi ayardan kapatıyordun ama sevilmedi en sevdiğim işletim sistemi günümüz oyunları programlarını kaldırsa dakka durmam geçerim.
8.1'de onu düzelttiler, 8 metro menüsüyle açılıyordu ama 8.1 normal açılıyordu, ayarlardan isteyen açıyordu.

Bence de harika bir işletim sistemi. Altta herkes yavaş falan demiş ama normal 8'le karşılaştırıyorlar. 8.1, 7'den bile daha stabil çalışıyordu.