Windows 8.1 neden sevilmiyor?

5 yıl öncesine kadar 8.1'e geçmek için can atıyordum ama HDD yüzünden basaramiyordum. 8 tutmayınca 8.1'de tutmadı çünkü "aynı sürümdür" kafasındaydık.

Sevilmediğini nereden çıkardınız? Gayet seviliyor, övülüyor da. Bahsettiğiniz düz Windows 8'dir, ki o en berbat Windows sürümlerinden biri.
Emin misin övüldüğüne? 8.1'in 8 den farkı oldugunu bilen bile çok azdır bence gayette sevilmiyor.
Hocam dört beş farklı donanımda 7 yi de 8.1'i de deneyimledim. Gerçekten 8.1 kaldırmayacak donanımlar hariç 8.1 daha performanslıydı hakkını yemeyeyim.

Onun dışında XP'den iyi demedim zaten.

8 ile arasında oldukça fark olduğunu düşünüyorum 8.1'in. Onun dışında 7 gibi bir efsaneden geldi evet. Fakat daha performanslıydı 7'den bu da bir doğru yani, ki Windows 7 zamanında bile 1 GB'li laptoplar ile 7 kullanan çok da yoktu yani, bence sevilmemesinin ana nedeni 8'in varisi olması. 8 harbiden sorunluydu, yalan değil. İlk kurduğumda driver problemlerinden kafayı yemiştim.

Son düzenleme:
Emin misin övüldüğüne? 8.1'in 8 den farkı oldugunu bilen bile çok azdır bence gayette sevilmiyor.
Sen emin misin gömüldüğüne? 8.1'in, 8'den farkları gayet açık. 8.1 hem stabil hem de hafifliği bir arada sunan harika bir işletim sistemiydi. O yüzden insanlar arasında seviliyor. Saygılar.

Masaüstü için yapılmış bir işletim sisteminde tableti andıran "Metro" adlı iğrenç bir tasarım dayatılırsa, sevilmez tabii ki.
O zaman farklıydı evet ama 8.1 ile büyük düzenlemelerde oldu, nefret edilmesi gerekmiyor.

Sen emin misin gömüldüğüne? 8.1'in, 8'den farkları gayet açık. 8.1 hem stabil hem de hafifliği bir arada sunan harika bir işletim sistemiydi. O yüzden insanlar arasında seviliyor. Saygılar.
Öncelike saygılı cevabın için teşekkürler, gördüğüm kadarıyla halen 8.1'e bir ön yargı mevcut hocam, 7'nin desteği kesilmiş ve 8.1'in devam ederken bile 8.1 rahat kaldıracak sistemlere deli gibi 7 öneriliyordu. Bence de mükemmel fakat halen ön yargının kırıldığını düşünmem.

En deneyseli Vista'dır hocam, arayüz konusunda bir devrimdi bence.

Son düzenleme:
Rica ederim, lafı olmaz hocam. 8.1'in ön yargı ile karşılandığını nereden çıkardın? Windows 10 çıktıktan sonra, 10 kaldırmayan sistemlere alternatif olarak o kadar fazla 8.1 önerildiğini gördüm ki; 7'yi daha fazla kullanmama rağmen 8.1'in başarısını, 8.1'i kullandıktan sonra daha iyi anladım. Windows 8.1, Microsoft'un şu ana kadar yaptığı en hafif ve stabil OS'lerden birisiydi. Hatta belki de en iyisiydi. Ön yargının kırılmamasının iki nedeni var: Birisi 8.1'in de, 8 gibi olduğunu sananlar. Diğeri de yeni işletim sistemi çıkmasına rağmen bir önceki işletim sistemini ısrarla kullananlar. Bu kitlenin olması, 8.1'in sevilmediğin anlamına gelmiyor bence.

8 ve 8.1 o hareketli pencereler falan devasa bir şeydi bence 8 kanserdi ama 8.1 ile çoğu sorunu sürücü konusunda düzelttiler. Vista hiç sevmem, her şeye izin isteyen bir sistemdi.

Son düzenleyen: Moderatör:
8.1 sevilmiyor demeyeyim fakat ben önereni görmedim diyebilirim, önerilmiyordu yani hocam. Ha siz gördüyseniz bir şey diyemem tabiki fakat şu ana kadar olduğum forumlarda neredeyse 3 yıldır bir kaç kez önerildiğini gördüm önerildiğinde de tepki alıyordu. Hatta diğer bir forumda oylama yapıldığında en kötü 2. OS seçildi Windows'lar arasında.

8 ve 8.1 o hareketli pencereler falan devasa bir şeydi bence 8 kanserdi ama 8.1 ile çoğu sorunu sürücü konusunda düzelttiler. Vista hiç sevmem, her şeye izin isteyen bir sistemdi.
Vista'yı bende sevmem, izin olayından değil kernel konusunda problemli olduğunu düşünüyorum. Kanser eden bir işletim sistemiydi en az 4 gün kurmaya uğraşırdım (tamamen hazır hale getirme yani kurmadan kastım driverları yükleme vs.) ve her yüklediğimde driverları kurarken en az 2-3 tane BSOD alıyordum.

Vista'da tranvalarım var çok çektirdi çok oyun oynarken görüntü gider çok uğraştırırdı.

Milletin Windows 8 kullandıktan sonra eski sürümlere olan güvenirliği yüzünden 8.1'i pas geçip 10 diye tutturmasından kaynaklı diye düşünüyorum. Yoksa Ben XP'de 7'de kullandım. UEFI desteği ve TPM istememesine rağmen arayüzünün metro olmasından da alakasız kararlılıkta en iyisi olduğu için sevdim. Uygulama ve Güncelleme Desteği olsa 2 dk durursam ne olayım. (Evet özellik eksiği de çoktu ama yardımcı programlarla bir şekil halloluyordu)

Çoğu özellik sorunu 8.1+Update'ler ile çözüldü hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…