Makaleler
1
Sorun ne? Sistemi açarken bazen oluyor ama bazen olmuyor. CMD'den baktığımda SSD'lerim sorunsuz görünüyordu ve aktif olarak bilgisayarımda bir sorun yaşamıyorum.

Sistem bileşenleri:
RTX-3060 Ti.
i5-11400F
Gigabyte H510M-K-v2
Corsair RM750e.

1738449144801.webp

1738449167800.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Onarımı önce sistem içinde deneyelim. Yönetici olarak CMD'yi çalıştırın ve aşağıdaki kodları sırasıyla çalıştırın:
Kod:
chkdsk /f /r C:
Kod:
sfc /scannow
Kod:
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

Eğer bir sorun bulunmazsa aynı pencerede şu komutu çalıştırın:
Kod:
shutdown /r /o /f /t 0

Bu komut, oturumunuzu kapatacak ve Gelişmiş Başlangıç seçeneklerini önünüze getirecektir.

Buradan Başlangıç Onarma'yı kendiniz çalıştırabilirsiniz. Adımlar şu şekilde: Sorun Gider > Gelişmiş Seçenekler > Başlangıç Onarma

Onarımı önce sistem içinde deneyelim. Yönetici olarak CMD'yi çalıştırın ve aşağıdaki kodları sırasıyla çalıştırın:
Kod:
chkdsk /f /r C:
Kod:
sfc /scannow
Kod:
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

CMD görselini atıyorum, ben pek anlamadım. Nasıl yorumluyorsun?

1738492314340.webp

Komutlar sonrası cihazı yeniden başlatmalısınız.

Cihaz açıldıktan sonra son verdiğim komutu kullanarak yönergeleri takip edin.
Kod:
shutdown /r /o /f /t 0

Bu komut, oturumunuzu kapatacak ve Gelişmiş Başlangıç seçeneklerini önünüze getirecektir.

Buradan Başlangıç Onarma'yı kendiniz çalıştırabilirsiniz. Adımlar şu şekilde: Sorun Gider > Gelişmiş Seçenekler > Başlangıç Onarma

Komutlar sonrası cihazı yeniden başlatmalısınız.

Cihaz açıldıktan sonra son verdiğim komutu kullanarak yönergeleri takip edin.
Bunu yapıyordum ama benden kullanıcı şifresi istedi ve bilmiyorum. Outlook şifremi denedim, olmadı. Ne şifresi istiyor? PC'de PIN veya şifre de yok.

Kullanıcı hesabına ait oturum şifresini istemiştir, eğer şifreniz yok ise hiçbir şey yazmadan enter'layın.

Eve gidince deneyeceğim. Eğer bir şifresi var ve ne olduğunu bilmiyorsam, değiştirme seçeneği vardır herhalde, değil mi?

@bug, yanıtlar mısın? Dostum, son yanıtı o kadar hızlı vermişsin ki görmemişim.

Son düzenleme:
Hocam bu program ile repair yap istersen;
1738950910783.webp

Programın adı Deffager. Yönetici olarak başlatsan iyi olur.