Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

DevAgonYa

Uzman
Bilgisayarımda son 1 haftadır sürekli mavi ekran alıyorum ve sebebini bir türlü bulamıyorum.
Windows 11'deyken başladı sorunlarım başta CS2 oynarken mavi ekran yiyorum diye termal macun ve soğutucu kaynaklıdır dedim ve ikisini de değiştirdim(çünkü çoğu zaman termal macun değiştirmek sorunumu çözüyordu.)
Baktım sorunum düzelmedi ve daha fazla bilgisayarım çökmeye başladı. Herhangi bir oyuna girdikten bir süre sonra bilgisayarım aniden mavi ekran veriyor, minidump oluşturmadan, yüzdesi ilerlemeden anında kendini kapatıyor ve yeniden başlatıyor. Bu olay arada bir masaüstünde de olmaya başladı artık.
Sonra gittim belki de Windows dosyaları bozuktur diye Windows 10 yükledim ve tüm diskleri silerek attım bu formatı ama yine de sorunum düzelmedi.
RAM kaynaklıdır dedim, önce Memtest ardından OCCT testlerini yaptım bir sorun çıkmadı oralarda.
Ne yapmam gerek inan bilmiyorum. Lütfen yardım edin ve şu mavi ekrandan kurtulayım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Rich (BB code):
Günlük Adı: System
Kaynak: disk
Tarih: 14.02.2025 21:09:06
Olay Kimliği: 7
Görev Kategorisi:Yok
Düzey: Hata
Anahtar sözcükler:Klasik
Kullanıcı: Yok
Bilgisayar: DESKTOP-VTEP7PA
Açıklama:
\Device\Harddisk0\DR0 aygıtında bozuk bir blok oluştu.

Sorunun sebebi diskin. Muhtemelen C diski. Diski çıkar ve farklı bir diske kurulum yapıp öyle sistemi kontrol et.
Minidumps klasörüne bakar mısın? Hemen altında yer alıyor.

1739568412888.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Özel görünümler > Yönetim olayları raporunu paylaşırsan iyi olur bir Minidump dosyası yoksa.

Nasıl yapabilirim? diyorsan.
Olay görüntüleyicisi şöyle yükledim dosyayı.

Önemli olan hata:
Kernel Power 41:
"Sistem düzgün kapatılmadan yeniden başlatılmış. Bu hatanın nedeni sistemin yanıt vermeyi durdurması, kilitlenmesi veya beklenmeyen bir şekilde güç kaybına uğramış olması olabilir."
Şeklinde yazıyor.

Rich (BB code):
Günlük Adı: System
Kaynak: disk
Düzey: Hata
Kullanıcı: Yok
Açıklama:

Sorunun sebebi diskin. Muhtemelen C diski. Diski çıkar ve farklı bir diske kurulum yapıp öyle sistemi kontrol et.

Çözüm
Rich (BB code):
Günlük Adı: System.
Kaynak: disk.
Düzey: Hata.
Kullanıcı: Yok.
Açıklama:

Sorunun sebebi diskin. Muhtemelen C diski. diski çıkar ve farklı bir diske kurulum yapıp öyle sistemi kontrol et.

Hard Disk'im D diski onu çıkarayım bir.
Windows'um C diskine yani SSD'ye kurulu.

Rich (BB code):
Günlük Adı: System.
Kaynak: disk.
Düzey: Hata.
Kullanıcı: Yok.
Açıklama:

Sorunun sebebi diskin. Muhtemelen C diski. diski çıkar ve farklı bir diske kurulum yapıp öyle sistemi kontrol et.

Bir de şey vardı ben D diskini yanlışlıkla BitLocker ile kilitlemiştim, kilidi açma sırasında dosya aktarırken onun hatası olabilir çünkü henüz şifresi çözülmemiş dosyalar vardı.

1 hata değil, tüm hatalar bundan ibaret. Bu diski çıkarmalısın. Mavi ekran hatasını ancak böyle kontrol edebilirsin.

HDD'yi çıkardım CS2'yi açtım ardından hiç mavi ekran yemeden bilgisayar kendini yeniden başlattı o sırada olan olaylar için yeni olay görüntüsü aldım:
2 kez denedim ilkinde mavi ekran verdi ikincisinde vermeden kapanmıştı
Mavi ekran verdiğinde şöyle bir durdurma kodu yazıyordu: WHEA UNCORRECTABLE ERROR

Dostum D değil, C diskini çıkar. İçindeki veriler kaybolmayacağı için sorun yok. Daha sonra Windows'u D diskine kur ve bir oyuna girip kontrol et.

Ne olur ne olmaz ben HDD ve SSD de bulunan önemli dosyalarımı laptopa aktarayım akşam deneyeceğim.

Dostum D değil, C diskini çıkar. İçindeki veriler kaybolmayacağı için sorun yok. Daha sonra Windows'u D diskine kur ve bir oyuna girip kontrol et.

Oyunları yüklemek işkence oldu özellikle diske yazması ama yarım saattir CS açık henüz bir çökme yaşamadım.
Şimdi sorun SSD'de mi yoksa slotunda mı?

Son düzenleme: