Windows Bilgisayarlarda Son Zamanlarda Artan Performans Sorunları Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

Makaleler
43
Merhaba hocalarım, son zamanlarda çok fazla gözüme batmaya başlayan bir konu hakkında size de soru sormak istiyorum. Son zamanlarda hem benim Windows 10 bilgisayarımda, hem bu forumdaki okurların bilgisayarlarında, hem arkadaşlarımın bilgisayarlarında çok fazla donma, kasma sorunları yaşanmaya başladığını fark ettim. İşin garip tarafı herkeste aynı şekilde donma oluyor ve bu donmalar hard reset dışında çözülemiyor. Sizce bunlar bir rastlantı mı yoksa Microsoft yine bir şeyler mi deniyor?

Son zamanlarda hiç donma kasma görmedim yaşamadım. 2 senedir format atmıyorum akıcı bir şekilde kullanıyorum. Birçok nedeni olabilir.

Donmalara spesifik örnekler verir misin?

Ben de en son Delta Force yeni sezon güncellemesi sonrası, Frame Gen ayarı açınca oyun kitleniyordu. Görev yöneticisinden kapanmıyordu, yeniden başlatmak gerekiyordu. Ama bu sorun oyunun FG ayarını hatalı eklemesinden dolayıydı. Akşamına da küçük bir güncelleme ile düzelttiler.

Onun dışında Win 11 24H2 kullanıyorum. Herhangi bir donma veya hard reset gerektirecek sorunla karşılaşmadım.

Rastlantı olması pek olası gelmiyor bana bunu herkes yaşıyorsa fakat Windows 10 hala hatrı sayılır diyebileceğimiz seviyeden daha fazla kullanılan bir işletim sistemi. 11'e geçişi dayatılması da pat diye yapılacak bir şey değil. Benim çevremde kullananlar böyle bir sorundan bahsetmedi ancak yavaş yavaş bu durum gerçekleşiyor olabilir.

Ha genel olarak Windows bilgisayarlar için konuşacaksak son zamanlarda ek olarak bir sorunla karşılaşmadım.

Bence 24H2 gelen son guncelleme ile asiri performansli. Cunku o kadar bloatware olmasina ragmen dogru duzgun calisiyor.

Eger ki bloatware edilirse daha da performansi artar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…