2242

Üstün
Kaynak

Örneğin, Windows'ta sanal makineleri kullanırken Microsoft Recall, etkinliğinizin düzenli olarak ekran görüntülerini alıyor olabilir.

Arkadaşlar isteğim Windows beni izlemesin. Mesela konum kapalı olmasına rağmen. Kilit ekranında konum gözüküyor hava durumu ile. Önceden Google Chrome'da gözüküyordu onu kapattım. Şu an farklı konum gözüküyor. Ama IP değişmedikten sonra farklı gözükse ne olacak. Bu yüzden VPN kullanmaya karar verdim. Ama Microsoft Recall bizi izliyor olabilir mi? Shutup10 ile kapattım bazı şeyleri. Çok da bilgim olmadığı için bıraktım kurcalamayı.

Hocam o zaman Recall'ı devre dışı bırakın o kilit ekranında gözükme olayını felan windows kurarken ayarlanıyordu winutil ve OOShutup10 kullanarak gizliliğinizi sağlayabilirsiniz.

Kaynak

Örneğin, Windows'ta sanal makineleri kullanırken Microsoft Recall, etkinliğinizin düzenli olarak ekran görüntülerini alıyor olabilir.

Arkadaşlar isteğim Windows beni izlemesin. Mesela konum kapalı olmasına rağmen. Kilit ekranında konum gözüküyor hava durumu ile. Önceden Google Chrome'da gözüküyordu onu kapattım. Şu an farklı konum gözüküyor. Ama IP değişmedikten sonra farklı gözükse ne olacak. Bu yüzden VPN kullanmaya karar verdim. Ama Microsoft recall bizi izliyor olabilir mi? Shutup10 ile kapattım bazı şeyleri. Çok da bilgim olmadığı için bıraktım kurcalamayı.

Senin yerinde olsam azıcık elin flash bellek tutabiliyorsa Linux kurardım özelleştirmeye açık ve hızlı bir işletim sistemi.

Ayrıca IP değişsen yine bir cacık olmaz ben aynı IP adresini yıllardır kullanıyorum data toplama işi internette bulunduğun sürece var olacak çünkü koskoca şirketler senin üstünden para kazanamazlarsa iflas eder hizmetlerini sonlandırırlar.

Konuyla alakalı olarak şimdi diyecek olabilirsin ne yapabilirim Windows'u bırak, bırakamıyorsanda Windows 10 shutup + chris titus techin GitHub'ta Windows'u optimize eden araç var onu kullan videoları var. Yusuf ipek izle, can değere bak. Açık kaynak özgür yazılım, uygulamalar kullan, arama motorunu değiştir, zamanla profesyonelleşirsin veri mahremiyetinde.

Bu kadar paronayak olmana gerek yok. Konum açık olduğu için ne güzel hava durumunu anında görebiliyorsun. He Recall'ı kapat bak o harbi sıkıntı :D.

Mahremiyet insanın temel hakkıdır. Ben senden izinsiz videolarını açıp izleyemem veya telefonuna sızıp casusluk yapmam doğru değil.

Mahremiyet insanın temel hakkıdır. Ben senden izinsiz videolarını açıp izleyemem veya telefonuna sızıp casusluk yapmam doğru değil.
Mahremiyet isteyen Windows kullanmasın o zaman :D. Sen istediğin her şeyi kapat, internete bağlı olduğun sürece Windows her zaman mahremiyet düşmanı bir yapı. İşlemcilerde güvenlik açıkları bırakılıyor mesela, sonra "İşlemcide güvenlik açığı var mış, fark etmemişiz." diye yalandan açıklama yapıyorlar.

Kullandığın herhangi bir telefonun veya bilgisayarının izlememe şansı yok. Windows kime bağlı? Microsoft. Ne yapıyor? Tüm kullanıcıların verilerini devasa yüksek güvenlikli sunucularda depoluyor en iyi niyet olarak kişiselleştirmiş reklamlar ve ilgi alanına göre içerikler çıkartıyor. Kötüsünü yazmayayım.

Mahremiyet isteyen Windows kullanmasın o zaman :D. Sen istediğin her şeyi kapat, internete bağlı olduğun sürece Windows her zaman mahremiyet düşmanı bir yapı. İşlemcilerde güvenlik açıkları bırakılıyor mesela, sonra "işlemcide güvenlik açığı var mış, fark etmemişiz." diye yalandan açıklama yapıyorlar.

Hocam sende haklısın ben şimdi beyaz ekmek yiyen adama, çavdar ekmeği ye diyememde. Ama Windows'ta az buz işletim sistemide değil yani fazla şımarık. O nedenle meraklısı olan kullansın linux'u. Windows bugünde kullanılır yarında önemli olan Microsoft'un yaptığı işletim sisteminin kullanıcıları Windows'tan soğutmalarına engel olmak varken Linux'un kapısını ardına kadar açıyorlar.

Milyonlarca bilgisayar Windows 11 yüzünden çöp olacak hadi çöp olsun kurduğun işletim sistemi 3.000 TL'lik SSD'yi bozması. Geçenlerde bu forumda konu açıldı bununla ilgili.

Yanlış anlama Linux fanboyu değilim ama. Windows kullanıcılarını bu şekilde kaybediyor kaybetmeye devam edecek gibi gözüküyor. Benim rahatsız olduğum konu şirketin kullanıcılara istenilen güveni vermemesi.

Konu dışı olsun istemiyorum çok takıntılısı veya önem veren Linux kullanıyor dürüstüm bu konuda.