"Windows bootmgr encountered a security validation or internal error" hatası

Karakurt5877 5

Başarılı
Bilgisayara format atıyorum, tam kurulum bitti, böyle bir hata verdi:

Araştırdığımda ise Secure Boot'dan OS Type'ı değiştirmek lazım ama burada hiçbir şey değişmiyor. Gecenin bir yarısında kaldım böyle.

Normalde Secure Boot'u kapatıp düzelmesi lazım ama Secure Boot nedense kapanmıyor. Bende kapatamamıştım otomatik açık başlıyor PC.
Microsoft'un yaptığı güncelleme ile eski Windows ISO ları geçersiz güncel değil. Yenisini indirmek gerekiyormuş
Yenisini indirdiğinde ise mevcut BIOS'un güncel ve

Windows güvenliğinde bu kısmın böyle olması gerekiyormuş bazı kişilerde eski PC veya güncelleme almamış olanlarda burada ünlem çıkıyor ve bazı sertifikaların eksik olduğunu söylüyormuş tabii bunu hiçbir yerde duyurmadıkları için çoğu kullanıcı ne olduğunu bile anlamadı. Bu sertifikalar ise Windows Update ile geliyormuş.

Kısaca hem yeni ISO hem de bu sertifikalar tam ise sorun olmuyor.

Fakat diğer türlü sorun oluyor.

Ben bu sorunu BIOS'u tekrar üstüne kurarak geçebildim yani aynı BIOS (zaten en günceli yüklüydü) bir daha üstüne yükledim. Ve sonra ki açılışta PC kuruluma kaldığı yerden devam etti. (BIOS sıfırlama ya da CMOS atma vs işe yaramıyor)

Araştırırken bios'a şifre koyup denemeyi gördüm oldu ve düzelttim ama sorun şu bu sefer de Windows yükleme ekranına gidemiyorum sürekli bios'a atıyor.

Zaten öyle oluyor işte problem o BIOS'a girersin sorun yükleyememek boot etmiyor.

Bir tane USB diske güncel BIOS'u yükle sonra tekrar kurulum yap.

Yani BIOS'u yeniden kurunca yani güncelleyince çözülüyor mu?
Bir de şu OS type ne olmalı her yerde farklı bir şey diyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…