izzet.lvı

Çalışkan
Windows 11'i temiz kurmaya çalışırken, format işlemi sırasında görseldeki hatayla karşılaşıyorum. Daha önce aynı sistemde hiç böyle bir sorun yaşamadım.

Sistem özelliklerim:
Anakart: MSI X870E Carbon WiFi
İşlemci: AMD Ryzen 7 9800X3D
İşletim Sistemi: Windows 11 (en güncel sürüm)

Sorunun Secure Boot ile ilgili olduğunu düşünüyorum. BIOS üzerinden Secure Boot'u devre dışı bırakıyorum; ancak sistemi yeniden başlattığımda ayar otomatik olarak tekrar etkinleşiyor. Bu nedenle kuruluma devam edemiyorum.

Kurulum USB'sini Rufus'un en güncel sürümüyle hazırladım. Buna rağmen sorun devam ediyor.
Benzer bir durumla karşılaşan veya çözümünü bilen varsa yardımcı olabilir mi?

20260716_222702.webp

20260717_005743.webp

Windows 11'i temiz kurmaya çalışırken, format işlemi sırasında görseldeki hatayla karşılaşıyorum. Daha önce aynı sistemde hiç böyle bir sorun yaşamadım.

Sistem özelliklerim:
Anakart: MSI X870E Carbon Wi-Fi
İşlemci: AMD Ryzen 7 9800X3D
İşletim Sistemi: Windows 11 (en güncel sürüm)

Sorunun Secure Boot ile ilgili olduğunu düşünüyorum. BIOS üzerinden Secure Boot'u devre dışı bırakıyorum; ancak sistemi yeniden başlattığımda ayar otomatik olarak tekrar etkinleşiyor. Bu nedenle kuruluma devam edemiyorum.

Kurulum USB'sini Rufus'un en güncel sürümüyle hazırladım. Buna rağmen sorun devam ediyor.
Benzer bir durumla karşılaşan veya çözümünü bilen varsa yardımcı olabilir mi?

Eki Görüntüle 266308

Eki Görüntüle 266309

ISO'yu hazırlarken Rufus'tan TPM ve Secure Boot gereksinimini kaldır deyip tekrar hazırlar mısınız ISO'yu? Bir de UEFI, GPT kuruyorsunuz değil mi? Yani nasıl hazirladigiysaniz bölümleri o şekilde kuruyorsunuz değil mi?

Hocam aynı BIOS'u 1 kez daha üstüne kurun ben öyle yapınca çözdüm. Benim de başıma geldi BIOS'um günceldi tekrar aynı BIOS'u u kurdum üstüne direk. BIOS yüklenip Açıldıktan sonra kuruluma devam etti

Geçen burada birinin daha böyle oldu böyle çözdü.

ISO'yu hazırlarken Rufus'tan TPM ve Secure Boot gereksinimini kaldır deyip tekrar hazırlar mısınız ISO'yu? Bir de UEFI, GPT kuruyorsunuz değil mi? Yani nasıl hazirladigiysaniz bölümleri o şekilde kuruyorsunuz değil mi?
Normalde 6 ayda bir format atarım ve her seferinde güncel sürümleri kullanarak işlem yaparım. Evet, söylediklerimizin hepsini yaptım.

Advanced ayarlarindan TPM kapattin mi?
Hayır, kapatmadım.

Normalde 6 ayda bir format atarım ve her seferinde güncel sürümleri kullanarak işlem yaparım. Evet, söylediklerimizin hepsini yaptım.

Hayır, kapatmadım.

Aynı güncel BIOS'u tekrar yükleyin. Üstüne kurun ben öyle çözdüm bugüne kadar 2 kişiye de aynı şekilde yaptırdım.