Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Le0nidas

Üyecik
Merhaba,

Monster Abra A5 v20.3 laptopuma temiz Windows kurulumu yapmak istedim. Kurulum sırasında disk üzerindeki silinebilen bölümleri sildim. O andan sonra bilgisayar artık Windows'u açmıyor ve USB'den de kurulum başlatamıyorum.

Denediklerim:

• Microsoft Media Creation Tool ile yeni kurulum USB'si hazırladım.
  • Rufus ile de denedim.
  • Farklı USB bellek kullandım.
  • BIOS USB'yi ve SSD'yi görüyor.
  • F7 Boot Menu'den USB'yi seçebiliyorum.

Ancak USB'yi seçince F7 menüsü git-gel yapıyor ama bir şey değişmiyor, aynı menüde kalıyor.

BIOS'u varsayılan ayarlara döndürmeyi ve Secure Boot ayarlarını değiştirmeyi de denedim ancak sonuç değişmedi.

Secure Boot'u disabled yapıyorum ama yeniden başlatınca tekrar enabled oluyor. Admin şifresi ekleyerek de denedim, key management ayarlarını da sıfırladım, hiçbir şey değişmiyor.

Bu sorunu yaşayan veya çözümünü bilen varsa yardımcı olabilir mi? Sorunu gösteren videoyu da konuya ekliyorum.

Teşekkürler.

Video

IMG_0996.webp

Çözüm
Videomuz gelene kadar makalemiz ile sertifika güncellemesi yapın:

SecureBootRecovery.efi dosyanız yoksa forumdan birinden isteyin, yükler. Ben yüklerdim ama Linux'a geçtim ve evden çıkmam lazım şimdi, Windows'u açacak vaktim kalmadı şu anda :/

SecureBootRecovery.efi dosyanız yoksa forumdan birinden isteyin, yükler. Ben yüklerdim ama Linux'a geçtim ve evden çıkmam lazım şimdi, Windows'u açacak vaktim kalmadı şu anda :/

Çözüm

Dosya Ekleri

Securebootrecovery. EFI dosyanız yoksa forumdan birinden isteyin, yükler. Ben yüklerdim ama Linux'a geçtim ve evden çıkmam lazım şimdi, Windows'u açacak vaktim kalmadı şu anda :/

Hocam bu işi bilgisayar olmadan telefon ile yapabilir miyim bir yöntemi var mıdır?

Securebootrecovery. EFI dosyanız yoksa forumdan birinden isteyin, yükler. Ben yüklerdim ama Linux'a geçtim ve evden çıkmam lazım şimdi, Windows'u açacak vaktim kalmadı şu anda :/

Hocam, ikinize de teşekkür ederim. Nasıl yaptığımdan ben de emin değilim ama yaptım.