Kafayı yiyeceğim. C# ile program yazdım. Setup aracı ile setup haline getirdim, bu kısımlarda sıkıntı yok. Programı kurup çalıştırabiliyorum. Fakat setup dosyasını başkasına paylaşmak için WinRAR ile RAR yaptım. Fakat bu Defender denen icat bu dosyayı virüs olarak algılıyor. Ne yapacağım? Daha önce Python ile program yapıp PyInstaller ile derlemiştim, kendi bilgisayarımda sorun yoktu fakat başka bilgisayarlarda virüs algılıyordu. Şimdi kendi bilgisayarımda da RAR dosyasını virüs algılıyor. Ne yapmalıyım? VirusTotal ile tarattığımda setup dosyasında ve programda virüs göstermiyor fakat RAR dosyasında virüs gösteriyor. Kafayı yemek üzereyim.

1745184223526.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Virüsten daha çok riskli der. Sizin bahsettiğiniz derleyici imzaları resmi değil. Zaten bir antivirüsün bir yazılıma imzası yok diye virüs demez. Defender, riskli olduğunu belirtiyor sadece.
İnanmıyorsan DefenderYARA (Evet Windows Defender) diye repo var, orada bazı derleyicilere virüs diyor veya ESET formuna sor Nuitka gibi derleyicilere bile virüs diyorlar. Fakat dediğin de doğru, benim ki ve diğer yazılımlarda riskli diyor geçersiz imza olunca.

Gerçi yanlış bilgi verdim. Derleyiciye tamam bazen virüs diyor da daha çok paketleyiciye diyor.

Son düzenleme: