Raz0r

Uzman
Windows güvenliğinden Memory Integrity’yi açmam gerekiyor, fakat GitHub’dan Defender Remover ile Defender ve hizmetlerini toptan kaldırmıştım. Defender Control Panel’e girince Defender hizmeti bulunamadı diyor; Hizmetler’e bakınca da Defender gözükmüyor. sfc /scannow denedim, olmadı. Windows 11 25H2’de bunu nasıl çözebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Fotoğraf alıntının içine geçmiş onu düzeltir misiniz hocam?

Sorun görmedi ise yükleme yardımcısı çözümü buraya kadar.

2. Çözümü deneyin:
Sistem geri yükleme noktası:
  • Win+r>rstrui yazın ve geri yükleme noktası varsa Defender'ı kaldırmadan öncesine dönün.
Eğer böyle bir şey görüyorsanız geri yükleme noktası vardır. Görmüyorsanız yükleme yardımcısına benzer ama biraz farklı bir çözüm var onu yapın.

Ekran görüntüsü 2025-12-19 230501.webp

Bu çözümde "Yerinde Onarım Düzeltmesi" olarak biliniyor, eğer sistemde hata var ama format atmak gerekmiyorsa yada sisteme zara vermiyorsa sistem onarması yaparak düzeltirsin.
  • Son çözüm: Verdiğim siteden "Windows 11 Disk Görüntüsü (ISO)" adlı bölümden indirin
  • Açın klasörü ve "setup" göreceksiniz onu da yönetici olarak açın.
  • Yükleme hazır ve ne kalsın diye bir yazı göreceksin birkaç adım geçtikten sonra;
    • "Kişisel dosyalar ve uygulamalar kalsın" yazısında tik olsun.
  • Sonra adımları normal şekilde devam ettir ve son adımdan sonra bırak yüklensin.
Tahmini 1 saat kadar sürer sorun kalmaz sonra.

Fotoğraf alıntının içine geçmiş onu düzeltir misiniz hocam?

Sorun görmedi ise yükleme yardımcısı çözümü buraya kadar.

2. çözümü deneyin:

Eğer böyle bir şey görüyorsanız geri yükleme noktası vardır. Görmüyorsanız yükleme yardımcısına benzer ama biraz farklı bir çözüm var onu yapın.

Bu çözümde "yerinde onarım düzeltmesi" olarak biliniyor, eğer sistemde hata var ama format atmak gerekmiyorsa ya da sisteme zara vermiyorsa sistem onarması yaparak düzeltirsin.
  • Son çözüm: Verdiğim siteden "Windows 11 disk görüntüsü (ISO)" adlı bölümden indirin.
  • Açın klasörü ve "setup" göreceksiniz onu da yönetici olarak açın.
  • Yükleme hazır ve ne kalsın diye bir yazı göreceksin birkaç adım geçtikten sonra;
    • "kişisel dosyalar ve uygulamalar kalsın" yazısında tik olsun.
  • Sonra adımları normal şekilde devam ettir ve son adımdan sonra bırak yüklensin.
Tahmini 1 saat kadar sürer sorun kalmaz sonra.

Hocam fotoğrafta Windows 11'in en son sürümü çalıştılıyor diyor zaten yazıyor. Olmuyor galiba. 2 çözüm içinde restore olayını gereksiz gördüğüm için ve Windows'u sürekli tweaklediğim için geri dönüş noktalarınıda silmiştim gene de sağ olun hocam 2.PC de deneyeceğim bakalım.