Malwarebytes Free version + Windows Defender, bu ikili de güzel. Malwarebytes free versiyonu aktif koruma sağlamıyor, sadece tarama. Bana göre de piyasadaki en iyi tarama sistemine sahip diyebilirim. Aktif koruma olarak Bitdefender derim.

Laptoplarda firewall kapalı Defender yeterli BitDefender ağır gelir. Ama masaüstü bilgisayarlarda BitDefender Free kullanılabilir.
Bende böyle kullanıyorum.
Antivirus laptop'lara agir gelir diye genelgecer bir kural yok ki. Laptop'in teknik ozelliklerine gore degisir bu. Modern ve guclu bir laptop daha eski bir masaustu bilgisayardan daha performansli da olabilir.

Tabii ki ama pil mevzusu da var hocam.
Duzgun yapilandirilirsa ve kasitli olarak agresif hale getirilmezse cok bir zarari olacagini sanmam bu konuda. Eskisi kadar kaynak tuketmiyor bircok antivirus. Ornek;

1790763537768.webp

Son düzenleme:
Kaspersky hafif bitdefendere göre. Bende 350 mb tüketiyor.

Windows 11 Antimalware servisi smartscreen dahil 90 mb mesela. Acayip hafif.
Sizin gibi bircok kiside daha da boyle bir deneyim duydum, bende nedense Microsoft Defender Kaspersky'den daha fazla kaynak tuketiyordu ve BitDefender ile benzer seviyelerdeydi. (Sadece harden ettigimde degil, default ayarlarinda da benzerdi) Bu uclu arasinda kaynak tuketimi acisindan en hafifi Kaspersky.

Tabii sadece RAM tuketimine bakarak bir antivirusun sistem uzerindeki performans etkisi ve optimizasyonu hakkinda genel kaniya varmak eksik olur.