Crack'li dosya indirmiyorsan, guncel ve temiz bir kullaniciysan Windows Defender yeterli gelecektir. Lakin duzenli olarak gelen guvenlik guncellestirmelerini ihmal etmemelisin.

Yine de ucretsiz yoldan daha kapsamli ve daha agresif bir koruma istersen BitDefender Antivirus Free kesinlikle en iyi free antivirus.

Bu adamlar testleri nasıl yapıyor sanıyorsunuz siz. 1999 da kurulmuş bir yer bağımsız araştırma verisi sunuyor. Adamlar demiş gayet iyi gayet yeterli diye. Hadi bunları geçtim siber güvenlikçi can değer de gayet yeterli olduğunu söylüyor bu adam Google da çalışmış birisi. Ben kendi deneyimimi söylersem Windows kulandığım zamanlar hiç virüs sıkıntısı yaşadığımı hatırlamıyorum. Sıfır gün açıklarını kapatmakla bilmem neyle cidden zorlaştı. Sen kaynağını bilmediğin yerden dosya indiriyorsan illa bir noktada virüs yersin zira hiçbir antivirüs sana %100 temizleme sunmaz.

Ben böyle öneri veriyorum böyle kullanıyorum dostum. Açıkçası resmi siteden satın aldığım GTA 5'i açarken uyarı veren bir antivirüsten pek bir şey beklemiyorum.

Norton ve Defender'in false positive sorunu var. Eset ve Bitdefender iyi. Kaspersky da ücretsiz versiyon kalkınca pek bir civcivi kalmadı.

Ben böyle öneri veriyorum böyle kullanıyorum dostum. Açıkçası resmi siteden satın aldığım GTA 5'i açarken uyarı veren bir antivirüsten pek bir şey beklemiyorum.

Norton ve Defender'in false positive sorunu var. Eset ve Bitdefender iyi. Kaspersky da ücretsiz versiyon kalkınca pek bir civcivi kalmadı.
Bu çok fazla değişkene bağlı. Bende mesela Steamden GTA 5 oynadım saatlerce bende hiçbir uyarı vermedi. Güvenlik güncelleştirmeleri yapıldı mı sistem internete bağlı mı veritabanı güncel mi verdiği uyarı nasıl bir uyarı. Çok değişiyor. Dediğim gibi ben Steamden indirip oynardım her oyunu bir kere uyarı vermedi defender. Yalan söylediğinizi falan da iddia etmiyorum elbette ama testler ve siber güvenlikçilerin önerileri benim için daha kayda değer.

Son düzenleme: