Ömer_Yeter

Yetkin
Yer
Trabzon/Şalpazarı
Defender'ı kullanmadan öncesine kadar aslında hep ve aralıksız Kaspersky'nin Free planını kullanırdım ancak onun da maalesef ömrü bittiğinden Defender'a mecbur kalmışım gibi hissediyorum çoğu zaman. Bir de bunun haricinde Defender'la bir tarama yapıyor ki sanırsın bilgisayardaki klasör adlarını bile tarıyor. :D

Tam tarama desen beklemekten insanın çay demleyesi falan geliyor. Her neyse bunları bir kenara bırakıp acaba yeni ve Defender'a kıyasla çok daha iyi bir AV var mı diye sorma gereği duydum. Son olarak da galiba artık bedava AV pek yok gibi piyasada. Olsa da görmemişimdir belki de.

Defender'ı kullanmadan öncesine kadar aslında hep ve aralıksız Kaspersky'nin Free planını kullanırdım ancak onun da maalesef ömrü bittiğinden Defender'a mecbur kalmışım gibi hissediyorum çoğu zaman. Bir de bunun haricinde Defender'la bir tarama yapıyor ki sanırsın bilgisayardaki klasör adlarını bile tarıyor. :D

Tam tarama desen beklemekten insanın çay demleyesi falan geliyor. Her neyse bunları bir kenara bırakıp acaba yeni ve Defender'a kıyasla çok daha iyi bir AV var mı diye sorma gereği duydum. Son olarak da galiba artık bedava AV pek yok gibi piyasada. Olsa da görmemişimdir belki de.
Bitdefender Free.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (877).webp
    Ekran Görüntüsü (877).webp
    655,2 KB · Görüntüleme: 41
Bilinçli bir kullanıcı olabilirseniz güncel Windows sürümü tercihi, Windows Defender ve reklam engelleyicisi zaten yeterli olacaktır. :)

Ben reklam engelleyicimi techolay.net adresinde kapatıyorum. Çorbada tuzumuz olsun. 🙏
Hasan Bey'e katılıyorum. Ömrü hayatımda Windows'un kendi koruması dışında bir şey kullanmadım. Bu biraz kullanıma bağlı örneğin güvenilir olmayan bir siteden bir şey indirmem ya da Crack kullanmam.

Ekstradan: Techolay'da reklam engelleyici kullanmaya zaten gerek yok çünkü Techolay üyelerine reklam göstermiyor. Yukarıda sağda solda yazılı bir şekilde bile.

Hasan Bey'e katılıyorum. Ömrü hayatımda Windows'un kendi koruması dışında bir şey kullanmadım. Bu biraz kullanıma bağlı örneğin güvenilir olmayan bir siteden bir şey indirmem ya da Crack kullanmam.

Ekstradan: Techolay'da reklam engelleyici kullanmaya zaten gerek yok çünkü Techolay üyelerine reklam göstermiyor. Yukarıda sağda solda yazılı bir şekilde bile.
Zaten böyle biri için defender de yeter ama biz crack kullanıyoruz hocam bize av şart.

Microsoft Defender temel korumada yeterli artik, eskisi gibi gucsuz degil. Temiz bir kullanim senaryosuyla goturur. Daha gelismis ve daha kapsamli koruma istiyorsan genelde ucretli urunlere yonelmen lazim.

Ucretsiz ticari antivirus piyasasinda BitDefender Free disinda duzgun bir secenek yok.

"Defender yeter" önermesi yanlış değil ama eksik. Defender, ortalama bir kullanıcı için yeterince iyi bir taban ancak rakipleri kadar güçlü değil. Ayrıca Bitdefender Free opsiyonu varken Defender'da kalmak için aktif bir sebep aramak gerekiyor.