jackarmis

Uzman
Selam, böyle çok zorlu olmayan konuları yapay zekadan halletmeye çalışırım fakat ne yolu denediyse halledemedi yapay zeka. Yardımınıza ihtiyacım var. Virus ve tehdit koruması ayarları > ayarları yönet > dışlamalar kısmına girdim. Bir oyunda hata aldığım için o oyunu ekleyeceğim fakat "bu işlemi yapmak için gerekici izinlere sahip değilsiniz" diyor. Kontrol ediyorum, bilgisayarda adminim. Bu dışlamalar kısmında işlem yapabilmek için bu hatayı nasıl çözebilirim?

tech.webp

Geçenlerde aynı hatayı almıştım, sistem geri yuklemeyi kullanarak duzeltmiştim. Yanlış hatırlamıyorsam Regedit kaynaklı idi benim hatam.
Bu yıllardır var ya anlık bir hata değil. Sistem geri yükleme format gibi bir şey değil mi? O vesileyle çözülmüştür muhtemelen. Bana formatsız çözüm lazım.

Bu yıllardır var ya anlık bir hata değil. Sistem geri yükleme format gibi bir şey değil mi? O vesileyle çözülmüştür muhtemelen. Bana formatsız çözüm lazım.

Formata benzer evet, sistemde oluşan değişiklikleri sıfırlıyor, burada onemli ulan en son ne zaman geri yukleme noktası olusturuldugudur, sıkca almakta fayda var, eger erken bir zamanda kayıt alınmışa cok bir şey kaybetmeden duzeltmis olursunuz hatayı.

Formatsız cozum bilmiyorum lakin hata UAC adlı modulden kaynaklanıyor belki regeditten ilgili dosyaların ayarlarını kontrol edip duzeltebilirsiniz

Son düzenleme:
Daha önce microsoft defender'i cmd/regedit ile kapatıp-açan bir yazılım kullandınız mı?
Kullanmadım. Yani bildiğim kadarıyla kullanmadım. Böyle şeyleri yapacak teknik bilgiye sahip değilim zaten. En fazla google'a ''Windows Defender Nasıl Kapatılır'' yazıp oradan elle kapatmışımdır. :D