Özet:
Windows sürekli DNS önbelleği ile ilgili bir sorun var diye tutturdu. Flushdns, winsock reset, sürücü/stack reset, sanal adaptör kesme, hatta format(bunda da 3 farklı SSD olduğu için yanlış diski formatlamışım ufak bir rahatlama geldi) denedim… sorun DNS değilmiş. Ana modemin DHCP'si Bug'a girmiş. Modemi kapat-aç yaptım, yeni IP verdi ve düzeldi. (evet… en basitini en sonda denedim.

)
Sistem:
Denediğim (ama çözmeyen) her şey:
Komutlar:
Ipconfig /flushdns
Ipconfig /release & Ipconfig /renew
Netsh winsock reset.
Netsh int IP reset.
Route -f
Netsh winhttp reset proxy.
Sistem:
Ana modemi kapat-aç (hard reboot). DHCP lease yenilendi, PC'ye yeni IP verildi. DNS/çıkış düzeldi.
Başına gelebilecek tüm arkadaşlara baştan tavsiyem! DNS hatası alıyorsanız, internet yok hatası alıyorsanız modemde internet bağlantısı varsa, telefonda internet var bilgisayara gelmiyor diyorsanız bilgisayarda aramayın sorunu en başta!
Modemi kapatıp açın, 4-5 saatlik saçma sapan bir serüvene girmeyin!
Superonline'a böyle güzel bir modemi bana hediye ettikleri için teşekkür ederim.
Windows sürekli DNS önbelleği ile ilgili bir sorun var diye tutturdu. Flushdns, winsock reset, sürücü/stack reset, sanal adaptör kesme, hatta format(bunda da 3 farklı SSD olduğu için yanlış diski formatlamışım ufak bir rahatlama geldi) denedim… sorun DNS değilmiş. Ana modemin DHCP'si Bug'a girmiş. Modemi kapat-aç yaptım, yeni IP verdi ve düzeldi. (evet… en basitini en sonda denedim.
Sistem:
- PC: Windows 11 (Build 26100.5074), Realtek RTL8125 2.5GBE (ASUS Prime B650M-A II)
- ISP: Superonline(maalesef)
- Ağ topolojisi:
- Ana modem: 192.168. 1. 1 (DHCP açık)
- Huawei Wi-Fi AX2 New: Köprü (AP) modu.
- PC IP: 192.168. 1. 12 (DHCP'den), DNS başta 192.168. 1. 1 görünüyordu.
Denediğim (ama çözmeyen) her şey:
Komutlar:
Ipconfig /flushdns
Ipconfig /release & Ipconfig /renew
Netsh winsock reset.
Netsh int IP reset.
Route -f
Netsh winhttp reset proxy.
Sistem:
- Ağ sıfırlama (settings → network reset)
- Netcfg -d (tüm nıc'leri sıfırla)
- Sürücüyü kaldır + “driver'ı da sil” → yeniden kur (Realtek)
- Event Viewer logları açık + netsh trace start scenario = internetclient.
- Sanal adaptörleri (Hyper-V vethernet, VirtualBox host-only) devre dışı.
- Interface metric: Gerçek Ethernet = 1, sanal olanlar = yüksek.
- IPv6 kapat (geçici): Disabledcomponents = 0xff.
- DHCP yerine statik IP/DNS denemeleri.
- Huawei AP'de VLAN kurcalamamak (gerek yok)
Çözüm:
Ana modemi kapat-aç (hard reboot). DHCP lease yenilendi, PC'ye yeni IP verildi. DNS/çıkış düzeldi.
Başına gelebilecek tüm arkadaşlara baştan tavsiyem! DNS hatası alıyorsanız, internet yok hatası alıyorsanız modemde internet bağlantısı varsa, telefonda internet var bilgisayara gelmiyor diyorsanız bilgisayarda aramayın sorunu en başta!
Modemi kapatıp açın, 4-5 saatlik saçma sapan bir serüvene girmeyin!
Superonline'a böyle güzel bir modemi bana hediye ettikleri için teşekkür ederim.
Son düzenleyen: Moderatör: