Oyunlarda bazen Windows'un modunu en iyi güç verimliliğine alıyorum ama FPS anlamında dengeli ya da en iyi performans modunda da aynı FPS’yi alıyorum. En iyi güç verimliliğinde hızı 3475 MHz, watt ise 8 ila 10 watt arasında çekiyor.
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Hocam işlemci frekansı ve güç tüketimi (watt) ciddi şekilde değişse de, FPS’nin aynı kalması normaldir. Çünkü oyun performansı yalnızca işlemci hızına değil, grafik kartı performansı, RAM, oyun optimizasyonu ve CPU-GPU dengesine bağlıdır. İşlemci hızındaki ve watt farkındaki değişiklikler, CPU’nun oyun sırasında darboğaz oluşturmadığını ve GPU’nun FPS’yi sınırlandırdığını gösterebilir. Sizin Windows modlarındaki değişikliklere takılmanıza gerek yok.Evet aynen öyle oluyor hatta işlemci sıcaklığı 12 derece fark ediyor. Daha sonra dengeliye alıyorum işlemci hızı 4500 MHz çıkıyor, watt da 45 wattlara kadar çıkıyor ama FPS de bir değişiklik yok.
Bu, aslında işlemcin ya da ekran kartının yük altındayken bile tam kapasiteye ihtiyaç duymaması ile alakalı. Yani, “En iyi güç verimliliği” modunda bile FPS aynı ise, bu aslında iyi bir şey: Hem aynı performansı alıyorsun hem de daha az güç ve ısı üretiyorsun.
Bu, aslında işlemcin ya da ekran kartının yük altındayken bile tam kapasiteye ihtiyaç duymaması ile alakalı. Yani, “En iyi güç verimliliği” modunda bile FPS aynı ise, bu aslında iyi bir şey: Hem aynı performansı alıyorsun hem de daha az güç ve ısı üretiyorsun.
Evet aynen öyle oluyor hatta işlemci sıcaklığı 12 derece fark ediyor. Daha sonra dengeliye alıyorum işlemci hızı 4500 MHz çıkıyor, watt da 45 wattlara kadar çıkıyor ama FPS de bir değişiklik yok.
SunseTTime
Uzman
Pchocası'nın çok güzel bir sözü vardı, "En iyi mod dengeli mod". Açıkçası ben de katılıyorum. Yaptığım testlerde aynı senin de dediğin gibi ciddi bir FPS farkı görmedim hiç bir zaman. Hal böyle iken çok güç çekmenin bir manası yok diye düşünüyorum.Oyunlarda bazen Windows'un modunu en iyi güç verimliliğine alıyorum ama FPS anlamında dengeli ya da en iyi performans modunda da aynı FPS’yi alıyorum. En iyi güç verimliliğinde hızı 3475 MHz, watt ise 8 ila 10 watt arasında çekiyor.
Pchocası'nın çok güzel bir sözü vardı, "En iyi mod dengeli mod". Açıkçası ben de katılıyorum. Yaptığım testlerde aynı senin de dediğin gibi ciddi bir FPS farkı görmedim hiçbir zaman. Hal böyle iken çok güç çekmenin bir manası yok diye düşünüyorum.
Benim laptopta dengeli ya da en iyi performans fark etmiyor.
Hocam işlemci frekansı ve güç tüketimi (watt) ciddi şekilde değişse de, FPS’nin aynı kalması normaldir. Çünkü oyun performansı yalnızca işlemci hızına değil, grafik kartı performansı, RAM, oyun optimizasyonu ve CPU-GPU dengesine bağlıdır. İşlemci hızındaki ve watt farkındaki değişiklikler, CPU’nun oyun sırasında darboğaz oluşturmadığını ve GPU’nun FPS’yi sınırlandırdığını gösterebilir. Sizin Windows modlarındaki değişikliklere takılmanıza gerek yok.Evet aynen öyle oluyor hatta işlemci sıcaklığı 12 derece fark ediyor. Daha sonra dengeliye alıyorum işlemci hızı 4500 MHz çıkıyor, watt da 45 wattlara kadar çıkıyor ama FPS de bir değişiklik yok.
SunseTTime
Uzman
Aynen öyle. Laptoplarda güç limitini 'Dengeli' moda alıp watt sınırlaması yapmak (örneğin 50–80W civarı) frametime’ı bile iyileştiriyor. Bunun sebebi, sistemin daha az güç çekmesiyle birlikte sıcaklıkların düşmesi ve termal throttling ihtimalinin azalması. Böylece CPU/GPU frekansları daha stabil kalıyor ve daha akıcı bir oyun deneyimi sunuyor.Benim laptopta dengeli ya da en iyi performans fark etmiyor.
Son düzenleme:
300BedenseL
Üyecik
Günümüzde bazı oyunlarda, ayarları değiştirsen dahil pek bir FPS farkı olmuyor.
Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni konular
-
-
-
-
-
S Serisi tabletlerin pil performansı S Serisi telefonlara benziyor mu?
- Mr. Soprano
-
Rehber Gaming laptoplarda 165 Hz ve 240 Hz arasında kayda değer fark var mı?
- mortem.dll bulunamadı
-
-
-