Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

yalnizadamm

Çalışkan
Bilgisayarımda iki gündür Windows 11 yüklü ve bir süredir "Windows Güvenliği" uygulamasını açamıyorum. Tıkladığımda hiçbir şey olmuyor, ve sürekli takılıyor

Konuyla ilgili araştırma yaptım ama net bir çözüm bulamadım. Benzer sorunu yaşayan ya da çözüm önerisi olan varsa yardımcı olabilir mi?

Ekran görüntüsü 2025-04-06 125646.webp

Herhangi bir kurulum gerçekleştirdin mi? Bazı 3. Parti yazılımlar kurulumuyla beraber Windows Defender'i devre dışı bırakabiliyor.
PowerShell ile sıfırlamayı deneyebilirsin. Aşağıdaki kodu PowerShell'i yönetici olarak çalıştır ve yapıştır sonra uygula.
"Get-AppxPackage Microsoft.SecHealthUI -AllUsers | Reset-AppxPackage"

Selamlar, 2 başlık aklıma geliyor.

1. Hizmet kontrolü
Win + R ile çalıştırı açın ekrana "services.msc" yazın.
Açılan hizmetler penceresinde "Windows güvenliği hizmeti" açıkmı kontrol edin açık değilse çalıştırın
1743935751025.webp

2. Sistem dosyalarını kontrol edip doğrulama;
komut istemcisi veya powershell den şu kodları sırasıyla çalıştırıp bitmesini bekleyin.

Kod:
sfc /scannow
DISM /Online /Cleanup-Image /ScanHealth
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

Selamlar, 2 başlık aklıma geliyor.

1. Hizmet kontrolü
Win + R ile çalıştırı açın ekrana "services.msc" yazın.
Açılan hizmetler penceresinde "Windows güvenliği hizmeti" açıkmı kontrol edin açık değilse çalıştırın
Eki Görüntüle 138376

2. Sistem dosyalarını kontrol edip doğrulama;
komut istemcisi veya powershell den şu kodları sırasıyla çalıştırıp bitmesini bekleyin.

Kod:
sfc /scannow
DISM /Online /Cleanup-Image /ScanHealth
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
Yerel Bilgisayar üzerindeki Windows Güvenliği Hizmeti hizmeti başladı ve durdu. Bazı hizmetler başka hizmetler veya programlar tarafından kullanılmıyorsa, otomatik olarak durabilir. hatası alıyorum.

Yerel Bilgisayar üzerindeki Windows Güvenliği Hizmeti hizmeti başladı ve durdu. Bazı hizmetler başka hizmetler veya programlar tarafından kullanılmıyorsa, otomatik olarak durabilir. hatası alıyorum.
Windows güvenliği hizmetine sağ tıklayıp özellikler diyerek bağımlılık menüsünde yer alan hizmetlerinde açık olup olmadığını kontrol edebilir misiniz?

1743937486204.webp

Ayrıca yinede sistem dosyalarını doğrulama ve onarımı yapabilir misiniz?

Windows güvenliği hizmetine sağ tıklayıp özellikler diyerek bağımlılık menüsünde yer alan hizmetlerinde açık olup olmadığını kontrol edebilir misiniz?

Eki Görüntüle 138392
Ekran görüntüsü 2025-04-06 134804.webp

Ayrıca yinede sistem dosyalarını doğrulama ve onarımı yapabilir misiniz?
Denedim bu hatayı aldım.

Herhangi bir kurulum gerçekleştirdin mi? Bazı 3. Parti yazılımlar kurulumuyla beraber Windows Defender'i devre dışı bırakabiliyor.
PowerShell ile sıfırlamayı deneyebilirsin. Aşağıdaki kodu PowerShell'i yönetici olarak çalıştır ve yapıştır sonra uygula.
"Get-AppxPackage Microsoft.SecHealthUI -AllUsers | Reset-AppxPackage"
İşe yaramadı başka bir öneriniz var mı?

Windows 11, version 24H2 güncellemesi yükleniyor bu işe yarar mı?

Son düzenleme:
Hayır düzelme olmadı. AnyDesk üzerinden yardımcı olabilirmisiniz?
Maalesef öyle bir destekte bulunamam ama farklı şeyler deneyebiliriz. Defender Control diye bir 3. parti yazılım olması lazım internetten onu araştırıp dener misin? Çok önceden bende kullanmıştım işe yarıyordu. (Lütfen indirdiğiniz yerlere dikkat edin aksi durumlarda sorumluluk kabul etmiyorum.)

Maalesef öyle bir destekte bulunamam ama farklı şeyler deneyebiliriz. Defender Control diye bir 3. parti yazılım olması lazım internetten onu araştırıp dener misin? Çok önceden bende kullanmıştım işe yarıyordu. (Lütfen indirdiğiniz yerlere dikkat edin aksi durumlarda sorumluluk kabul etmiyorum.)

Olmuyor Defender virüs olarak algılıyor Windows'un resmi sitesinden tekrar format atsam düzelir mi dosyalar ve uygulamalar silinmeden?

Son düzenleyen: Moderatör: