Sırf oyun meselesinden dolayı kullanmaya devam ediyorum, yoksa asla kullanmak istediğim bir işletim sistemi değil. PC'lerle doğrudan uyumlu olmayan macOS bile Windows'a göre çok daha optimize bir şekilde çalışıyor. Eğer bir gün bu oyun destek işi çözülürse, Hackintosh bilgisayarımı main sistem olarak macOS'a geçeceğim. Peki ya siz, Windows hakkında ne düşünüyorsunuz?
Sırf oyun meselesinden dolayı kullanmaya devam ediyorum, yoksa asla kullanmak istediğim bir işletim sistemi değil. PC'lerle doğrudan uyumlu olmayan macOS bile Windows'a göre çok daha optimize bir şekilde çalışıyor. Eğer bir gün bu oyun destek işi çözülürse, Hackintosh bilgisayarımı main sistem olarak MacOS'a geçeceğim. Peki ya siz, Windows hakkında ne düşünüyorsunuz?
10'dan sonra tamamen sıvamaya başladılar. 11 de çok fazla bloatware var. Eğer 10'u kullanmaya devam edebildiğim sürede Windows 12 gibi bir şey daha temiz çıkarsa ona geçerim 11'i atlarım.
Sırf oyun meselesinden dolayı kullanmaya devam ediyorum, yoksa asla kullanmak istediğim bir işletim sistemi değil. PC'lerle doğrudan uyumlu olmayan macOS bile Windows'a göre çok daha optimize bir şekilde çalışıyor. Eğer bir gün bu oyun destek işi çözülürse, Hackintosh bilgisayarımı main sistem olarak macOS'a geçeceğim. Peki ya siz, Windows hakkında ne düşünüyorsunuz?
Sırf oyun meselesinden dolayı kullanmaya devam ediyorum, yoksa asla kullanmak istediğim bir işletim sistemi değil. PC'lerle doğrudan uyumlu olmayan macOS bile Windows'a göre çok daha optimize bir şekilde çalışıyor. Eğer bir gün bu oyun destek işi çözülürse, Hackintosh bilgisayarımı main sistem olarak MacOS'a geçeceğim. Peki ya siz, Windows hakkında ne düşünüyorsunuz?
Gereksiz Windows nefreti nereden geliyor anlamıyorum insanlarda evet hantal evet spagetti evet bloat dolu ama nefret etme nedeni ne belirsiz macOS tek bir platform için hazırlanıyor Windows trilyonlarca kombinasyon için hepsinde uyumlu çalışmak zorunda böyle ağır, spagetti olması normal üstüne diğer hiçbir OS'ta geriye dönük uyumluluk zorunluluğu yok neredeyse Windows'ta bu zorunluluk var Windows 20 çıksa bile 1995'teki program çalışmak zorunda daha ne yapsın adamlar.
O kadar haklısınız ki. Windows 11'i neredeyse ilk çıktığı zamandan beri kullanıyorum. Masaüstü sistemim güçlü olmasına rağmen zaman zaman o kadar stabil olmayan bir performans veriyor ki artık sinir krizi geçirme noktasına geliyorum. 8gb ram ile kullandığım m3 cihazım 32gb ramli masaüstü sistemimden daha stabil bir performans veriyor günlük kullanımda. Windowstaki kullanım alışkanlığı olmasa dönüp suratına bakmam.
O kadar haklısınız ki. Windows 11'i neredeyse ilk çıktığı zamandan beri kullanıyorum. Masaüstü sistemim güçlü olmasına rağmen zaman zaman o kadar stabil olmayan bir performans veriyor ki artık sinir krizi geçirme noktasına geliyorum. 8 GB RAM ile kullandığım M3 cihazım 32 GB RAM'li masaüstü sistemimden daha stabil bir performans veriyor günlük kullanımda. Windows'taki kullanım alışkanlığı olmasa dönüp suratına bakmam.
macOS’in akıcılığı kapalı kutu donanımdan geliyor. Windows ise milyarlarca farklı donanım kombinasyonunu ve 20 yıllık geriye dönük uyumluluğu sırtlayan dev bir sanayi makinesi.
Bloatware ve hantallığı can sıkıcı, evet. Ama ham donanım gücünü, özellikle GPU tabanlı ağır iş yüklerini (3D, VFX, render) dibine kadar kullanmak istediğinde Windows-Nvidia ikilisinin alternatifi yok. macOS harika bir işletim sistemi ama Windows dünyanın yükünü taşıyan gerçek bir iş gücü.
Hocam elbette normal. Eleştirim sadece bunun için değil. Ancak standart bir kullanıcı olarak stabil bir performans bekliyorum diğer herkes gibi. Windows'un bir önceki nesilde ne kadar başarılı olduğunu bildiğim için şimdiki durumlarının geriye uyumluluktan ziyade mecbur çoğunluk bizim işletim sistemimizi kullanıyor rahatlığından kaynaklı. Kendileri de biliyor Linux'un kısa zamanda hem oyun hem de diğer şeyler için bir standart yakalayamayacağını. MacOs için ise sadece apple cihazlarda olmasından dolayı rekabette geride olduklarını biliyorlar. Bu nedenle savsaklıyorlar birçok şeyi.