Windows kurulduktan sonra yapılması gerekenler nelerdir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Yeniçocuk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 129
  • Etiketler Etiketler
    windows

Yeniçocuk

Başarılı
Yer
Orodruin
Merhaba, 2 aylık Linux deneyimi sonrası Windows'a Ethernet bağlantısı sorunu çözümü için geçtim ama bir işe yaramadı. (tekrar Linux'a geçeceğiz sanırım) uzun zaman format atmayınca unuttum neler yapıldığını.

Windows bloatware yazılım için hangi debloater gerekli ve CTT ise hangi seçenekler seçilmeli ve sisteme zararı olur mu?

1) GoodbyeDPI gerekli mi? (Discord açılacak haberi gördüm ama)
2) AV önerisi ücretsiz var mı? (Kaspersky istemiyorum, GoodbyeDPI virüs olarak algılayıp uyarı veriyordu, sürekli sinir bozucu)
3) Klasik program ve Samsung Magician kurulumları sonrası vs driver kuracağım ama ekran kartı için driver kaldırırsam sorun olur mu DDU kullanarak?
4) Ethernet bağlantısı neden çalışmıyor, yazılımsal mı donanımsal mı sürücü kurulmuş ama Ethernet çalışmıyor ya da modemin LAN girişi mi bozuldu?

Son düzenleyen: Moderatör:
1- benim için gerekli olmadı (Turknet) değilse gerekli olabilir.
2- Bence gerekli değil, bilinmedik yerlerden bir şey indirilmediği sürece gerekli olduğunu düşünmüyorum.
3-DDU kullanarak driver kaldırıp son WHQL veya CS gibi CPU tabanlı oyunlar oynuyorsan 566.36 veya 577 sürümlerini tercih edebilirsin.
4-onun için ayrı konu açsan daha iyi olur fotoğraflarla bilgi versen sorunu tam anlamamız için.

Windows 11 debloater, O&O ShutUp10, Tweak için winutil, gibi araçlar var. Elinle de gereksiz hizmetleri kapatıp, Windows güncelleyip Windows Update kapatırsan güzel olur. BIOS, RAM ayarları için de @Ayhan Dönmez'e danışabilirsin. Kendisinin RAM için güzel bir rehberide var.

Chris Titus ile debloat edin.

1) Türk Telekom kullanıyorum.
2) Dahili ekran kartı için lazım İntel. Harici ekran kartı bozuldu driver kurarken donuyordu bilgisayar.
3) Windows 10 için lazım. Bazı gereksiz programlar kurulmuş.

1) ISS Türk Telekom
2) Türkçe dil desteği var mı İngilizce'ydi sanırım. Gerçi önemli değil pek dili.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…