Çözüldü Windows kurulu olan M.2 SSD FAT32 tam onarım gerekli olarak gözüküyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Eren S.E

Uzman
Windows kurulu olan M.2 SSD FAT32 tam onarım gerekli olarak gözüküyor sebebi nedir?

Windows kurulu olan M.2 SSD FAT32 tam onarım gerekli olarak gözüküyor sebebi nedir?

Eki Görüntüle 120545
FAT32 biriminde "tam onarım gerekli" uyarısı almanızın bazı olası sebepleri şunlar olabilir:

• Dosya Sistemi Hatası: Dosya sisteminde bozulmalar meydana gelmiş olabilir. Bu genellikle yanlış kapatma, güç kaybı veya virüsler nedeniyle olabilir.
  • Kötü Sektörler: SSD üzerinde fiziksel veya mantıksal hatalar olabilir.
  • Yanlış Biçimlendirme: FAT32 dosya sistemi bazı durumlarda uyumsuz olabilir ya da yanlış yapılandırılmış olabilir.

Sorununuzu çözmek için şu adımları izleyebilirsiniz:

1. Disk Denetimi Yapın:
- Başlat menüsüne sağ tıklayıp "Komut İstemi (Yönetici)" seçeneğine tıklayın.
- Aşağıdaki komutu yazın ve Enter tuşuna basın:
Kod:
     chkdsk D: /f
(D harfi, hata alan birimidir, gerektiğinde değiştirebilirsiniz.)

2. Veri Yedekleme:
- Diskte önemli verileriniz varsa bunları hemen yedekleyin. Hata gidermeden önce veri kaybını önlemek için bu adım önemlidir.

3. SSD Üretici Yazılımını Kontrol Edin:
- SSD’nin üreticisinin web sitesinden en güncel yazılımı veya sabit disklere ilişkin onarım araçlarını kontrol edin. Üreticinin sunduğu utiliteler, diskinizi düzeltmeye yardımcı olabilir.

4. Formatlama:
- Eğer diğer çözümler işe yaramazsa, birimi biçimlendirmek gerekebilir. Ancak bu adım veri kaybına yol açabilir, bu yüzden veri yedeklemesi yapmayı unutmayın.
- "Disk Yönetimi"ni açarak (Başlat menüsünde tarayıcıda "Disk Yönetimi" yazın) birimi sağ tıklayıp "Biçimlendir" seçeneğine tıklayın.

5. SSD'yi Kontrol Edin:
- Eğer sürekli bu sorunu yaşıyorsanız, SSD fiziksel bir arızaya sahip olabilir. Bu durumda profesyonel yardım almanız önerilir.

Adımları dikkatlice uygulayın ve sorununuzu çözüme kavuşturun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…