Windows kurulu olan M.2 SSD FAT32 tam onarım gerekli olarak gözüküyor sebebi nedir?
Eki Görüntüle 120545
FAT32 biriminde "tam onarım gerekli" uyarısı almanızın bazı olası sebepleri şunlar olabilir:
- Dosya Sistemi Hatası: Dosya sisteminde bozulmalar meydana gelmiş olabilir. Bu genellikle yanlış kapatma, güç kaybı veya virüsler nedeniyle olabilir.
- Kötü Sektörler: SSD üzerinde fiziksel veya mantıksal hatalar olabilir.
- Yanlış Biçimlendirme: FAT32 dosya sistemi bazı durumlarda uyumsuz olabilir ya da yanlış yapılandırılmış olabilir.
Sorununuzu çözmek için şu adımları izleyebilirsiniz:
1.
Disk Denetimi Yapın:
- Başlat menüsüne sağ tıklayıp "Komut İstemi (Yönetici)" seçeneğine tıklayın.
- Aşağıdaki komutu yazın ve Enter tuşuna basın:
(D harfi, hata alan birimidir, gerektiğinde değiştirebilirsiniz.)
2.
Veri Yedekleme:
- Diskte önemli verileriniz varsa bunları hemen yedekleyin. Hata gidermeden önce veri kaybını önlemek için bu adım önemlidir.
3.
SSD Üretici Yazılımını Kontrol Edin:
- SSD’nin üreticisinin web sitesinden en güncel yazılımı veya sabit disklere ilişkin onarım araçlarını kontrol edin. Üreticinin sunduğu utiliteler, diskinizi düzeltmeye yardımcı olabilir.
4.
Formatlama:
- Eğer diğer çözümler işe yaramazsa, birimi biçimlendirmek gerekebilir. Ancak bu adım veri kaybına yol açabilir, bu yüzden veri yedeklemesi yapmayı unutmayın.
- "Disk Yönetimi"ni açarak (Başlat menüsünde tarayıcıda "Disk Yönetimi" yazın) birimi sağ tıklayıp "Biçimlendir" seçeneğine tıklayın.
5.
SSD'yi Kontrol Edin:
- Eğer sürekli bu sorunu yaşıyorsanız, SSD fiziksel bir arızaya sahip olabilir. Bu durumda profesyonel yardım almanız önerilir.
Adımları dikkatlice uygulayın ve sorununuzu çözüme kavuşturun.