Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yeni bilgisayara takınca diski sıfırla dersiniz aynı herhangi bir USB cihazını sıfırladığınız gibi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows'u da aynı şekil BIOS'tan kuracağım, değil mi?
Şimdi tam anlamadığım için soruyorum, sistemde direkt olarak bir işletim sistemi olmamasını mı istiyorsunuz; yoksa şu an zaten yeni sistemde işletim sistemi yüklü bir disk var ve eski bilgisayardan alacağınız disk, ikinci disk olacak ve onu mu sıfırlayacaksınız? Yoksa hiçbirisi mi ve yeni sisteme temiz kurulum mu yapacaksınız?

O zaman herhangi bir işletim sistemini içeren bir önyüklenebilir USB'den bilgisayarı başlatın (mesela Linux veya Windows kurulum imajları veya PE ortamları içerek OS'ler) ve taktığınız diski sıfırlayın. Sonrasında kuruluma devam etmek yerine bilgisayarı kapatın.

O zaman herhangi bir işletim sistemini içeren bir önyüklenebilir USB'den bilgisayarı başlatın (mesela Linux veya Windows kurulum imajları veya PE ortamları içerek OS'ler) ve taktığınız diski sıfırlayın. Sonrasında kuruluma devam etmek yerine bilgisayarı kapatın.
Yani formatı başlatırken bilgisayarı kapatacağız doğru mu?

Yani formatı başlatırken bilgisayarı kapatacağız doğru mu?
Hayır; yalnızca diski sıfırlayacaksınız ve öyle kapatacaksınız, başlatmadan.

Videoda 6. dakikaya kadar her adımı yapın ancak ileri demek yerine yaptıktan sonra bilgisayarı kapatın o kadar.

Çözüm
Hocam windows kurarken disk sıfırlama ekranı gelir, temiz bir windows uefi kurulum usb'si oluşturun. Ve usb'yi boot edip 0 dan windows kurun, kurulumda ileri dediğinizde disk bölümü gelecek, oradan bütün partları silerseniz 0 dan temiz windows kurarsınız.