Söylediğim PE yazılımları içerisinde dahili kurtarma programları bulunuyor. Bu yüzden dile getirdim.
Anladım, deneyeceğim. Biraz araştırayım programlar nasıl kullanılıyormuş öğreneyim. Teşekkürler.
Ancak SSD'ye biçimlendirme komutu bile veremiyorum. Sanırım kendini kilitlemiş. Okumaya çalışıyor, okuyamıyor ve bir çeşit döngüye giriyor. Sanırım yazılımsal olarak yapabileceğim bir şey yok. Fiziksel olarak yonga transferinden başka bir kurtarma yolu yok gibi şu an. Yonga transferini de yapacak ekipmanım ve bilgim yok. Bulunduğum şehirde de bunu yapabilecek bir yer olduğunu düşünmüyorum.
Sanırım sizin önerdiğiniz programlar için de önce diske erişim sağlamam gerek. Ancak hiç bir şekilde disk erişimim yok.
Onun dışında ben bu SSD üzerinde bir şey yapmaya çalıştığım zaman bilgisayarı aşırı derecede yavaşlatıyor parametre hatası veriyor ve sonrasında donduruyor. Birimin bağlantısını çıkarınca pc normal işleyişine geri dönüyor.
Mesela bu uyarıyı vermeden önce biçimlendirme komutu verdim yaklaşık 4 5 dakika bekledikten sonra bu hatayı verdi.
Düzeltme: Bilgisayarı dondurmuyor. Sadece Windows pencerelerini donduruyor. Pencereler "yanıt vermiyor" durumuna geçiyor. ancak web tarayıcıyı serbestçe kullanabiliyorum.
CMD'den chkdsk /f komutu verdim. Bana şöyle bir sonuç verdi.
chkdsk /f ve /r komutlarını verdim ve bana şöyle bir sonuç verdi.
Bunu düzeltmenin bir yolu var mı?