Alvada

Çalışkan
Selam.

Windows kurulu SATA SSD çöktü. Sanırım bir çeşit SSD arızası oldu ve bir daha Windows'u açamadı. Sürekli BIOS'a atıp durdu.
Bir SSD kutusu ile farklı bir PC'ye taktığımda ise SSD'yi görüyor fakat okumuyor.

Bu SSD'de birkaç önemli dosyam vardı. Bu verileri kurtarabilmenin bir yolu var mıdır? Bir uygulama, bir program veya bir komut... Her ne olursa.

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

7bfb071a-bfb7-4613-b5d9-15cab612bfc9.webp
48f62433-3747-4f9c-96ce-81c79bbd7056.webp
7fd09f8b-f473-4d4d-a57e-5dbaaee09fce.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Recuva ve Recoverit programları ile SSD'yi taramaya çalışıyorum. Fakat uyarı verip parametre hatalı diyor.
Acaba SSD'yi biçimlendirsem bu uygulamalardan biriyle verileri geri getirebilir miyim?
Daha önce Recuva kullandım. Formatlanmış bir harddiskten 80-100 gblik bir veri çöpü çıkarmıştım. Sonra onları ayrıştırarak istenen dosyaların bir kısmını kurtarmıştım.
ChatGPT SSD ve HDD farklı SSD biçimlendirilirse kurtarma ihtimali olmaz diyor.
parametre.webp

Hiren's Boot PE veyahut Sergei Strelec PE yazılımları kullanarak şansınızı deneyin. ISO dosyasını flaş belleğe Rufus ile yazıp boot menüsünden boot edin. Umarım işinizi görür.
Önerdiğiniz PE yazılımları kullanmama gerek yok sanırım. Şu anda SSD'yi USB ile bağlayıp okutmaya çalıştığım bir laptop var elimde.

Söylediğim PE yazılımları içerisinde dahili kurtarma programları bulunuyor. Bu yüzden dile getirdim.
Anladım, deneyeceğim. Biraz araştırayım programlar nasıl kullanılıyormuş öğreneyim. Teşekkürler.

Ancak SSD'ye biçimlendirme komutu bile veremiyorum. Sanırım kendini kilitlemiş. Okumaya çalışıyor, okuyamıyor ve bir çeşit döngüye giriyor. Sanırım yazılımsal olarak yapabileceğim bir şey yok. Fiziksel olarak yonga transferinden başka bir kurtarma yolu yok gibi şu an. Yonga transferini de yapacak ekipmanım ve bilgim yok. Bulunduğum şehirde de bunu yapabilecek bir yer olduğunu düşünmüyorum.

Sanırım sizin önerdiğiniz programlar için de önce diske erişim sağlamam gerek. Ancak hiç bir şekilde disk erişimim yok.

Onun dışında ben bu SSD üzerinde bir şey yapmaya çalıştığım zaman bilgisayarı aşırı derecede yavaşlatıyor parametre hatası veriyor ve sonrasında donduruyor. Birimin bağlantısını çıkarınca pc normal işleyişine geri dönüyor.
Mesela bu uyarıyı vermeden önce biçimlendirme komutu verdim yaklaşık 4 5 dakika bekledikten sonra bu hatayı verdi.
parametre hatası.webp

Düzeltme: Bilgisayarı dondurmuyor. Sadece Windows pencerelerini donduruyor. Pencereler "yanıt vermiyor" durumuna geçiyor. ancak web tarayıcıyı serbestçe kullanabiliyorum.

CMD'den chkdsk /f komutu verdim. Bana şöyle bir sonuç verdi.

3e7acf39-4695-4641-ac49-7b4a1057a330.webp

chkdsk /f ve /r komutlarını verdim ve bana şöyle bir sonuç verdi.
Bunu düzeltmenin bir yolu var mı?

chkdsk f r.webp

Son düzenleme: