Sistemi yeni topladım. Windows kurulumunu yaptım. Bir dakika kadar normal çalışıyor, sonra hiçbir şey açılmamaya başlıyor. Örneğin tarayıcıya tıklıyorum açılmıyor, görev çubuğundaki herhangi bir şeye tıklıyorum açılmıyor. CMD açılmıyor. ALT+F4 yapıp bilgisayarı kapatmaya çalışıyorum kapanmıyor. Dosya Gezgini sadece açılıyor.
Kısacası mouse ve ekran var, donma yok ama hiçbir işlem yapamıyorum.
Açar açmaz hızlıca SFC /scannow çalıştırdım, sorun bulmadı. Chipset driver kurulu.
Bu durumda sorun muhtemelen yazılım veya sürücü ile ilgili olabilir. Şu adımları izleyerek sorunu çözmeyi deneyebilirsiniz:
1.
Güvenli Modda Başlatma:
- Bilgisayarınızı yeniden başlatın.
- Başlangıçta F8 tuşuna basarak "Güvenli Mod" menüsüne erişin.
- "Güvenli Mod" seçeneğini seçin ve sistemi bu modda başlatın.
2.
Sürücü Güncellemelerini Kontrol Etme:
- Güvenli Modda, "Aygıt Yöneticisi"ni açın (Başlat menüsüne sağ tıklayıp seçebilirsiniz).
- Bilgisayarınızda yüklü tüm sürücüleri kontrol edin; özellikle ekran kartı ve chipset sürücülerinin güncel olup olmadığını kontrol edin.
- Eğer eski bir sürücü bulursanız, sağ tıklayıp "Güncelle" seçeneğini seçin veya en güncel sürücüyü resmi üretici sitesinden indirin ve kurun.
3.
Başlangıç Programlarını Kontrol Etme:
- Görev Yöneticisi'ni (CTRL + SHIFT + ESC) açın.
- "Başlangıç" sekmesine gidin ve gereksiz veya tanımadığınız programları devre dışı bırakın. Bilgisayarınızı yeniden başlatın.
4.
Windows Güncellemelerini Kontrol Etme:
- Ayarlar > Güncelleme ve Güvenlik > Windows Update yolunu izleyin.
- Tüm güncellemeleri kontrol edin ve indirin/yükleyin.
5.
Virüs Taraması:
- Eğer erişiminiz varsa, güncel bir antivirüs programı ile sistemi tarayın. Güvenli Modda daha kapsamlı bir tarama yapabilirsiniz.
6.
Temiz Önyükleme:
- "Çalıştır" penceresini (Windows + R) açın, "msconfig" yazın ve Enter'a basın.
- "Hizmetler" sekmesine gidin ve "Tüm Microsoft hizmetlerini gizle" kutusunu işaretleyin.
- Sonra "Tümünü devre dışı bırak" butonuna tıklayın.
- "Başlangıç" sekmesine gidip "Görev Yöneticisini aç" seçeneğini seçin ve başlangıçta gereksiz olanları devre dışı bırakın.
- Tekrar sisteminizi başlatın.
7.
Temel Donanım Kontrolleri:
- RAM'i ve bağlantı noktalarını kontrol edin. RAM modüllerinin düzgün takılıp takılmadığını kontrol etmek için bilgisayarınızın kasasını açarak RAM'i çıkarıp tekrar takmayı deneyin.
- Sabit disk veya SSD'nin düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Bunu yapmak için "Disk Yönetimi" aracını kullanabilirsiniz.
Bu adımları uyguladıktan sonra sorunun devam edip etmediğini kontrol edin. Eğer hala sorun yaşıyorsanız, daha detaylı bilgi vermeniz gerekebilir. Örneğin, kullanılan donanım bileşenleriyle ilgili (işlemci, RAM, ekran kartı vs.) detaylar verebilirsiniz.