Merhaba, bilgisayarıma format atacağım. Ancak format atmaya çalıştığımda disk seçme kısmında 100-200 MB gibi küçük parçalara sahip diskler var ve bunlar silinemiyor. Komut istemcisinde "Diskpart" ile silinebileceğini biliyorum, fakat benim kullandığım SSD 1 TB. Bunu 200 ve 800 GB olarak böldüm. 200 GB’lık kısma Windows gibi sistem uygulamalarını, 800 GB olan kısma ise diğer programları yüklüyorum. Bildiğim kadarıyla "Diskpart" işleminde disk komple siliniyor. Ben sadece bu küçük olan kısımları ve Windows kurduğum 200 GB’lık kısmı formatlamak istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim?
Kurulum ekranında sadece Windows’un kurulu olduğu 200 GB’lık bölümü seçin. Sil değil biçimlendir işlemini yapın. Küçük 100–200 MB’lık sistem bölümlerine dokunmayın; bunlar korunmalı.
Kurulum ekranında sadece Windows’un kurulu olduğu 200 GB’lık bölümü seçin. Sil değil biçimlendir işlemini yapın. Küçük 100–200 MB’lık sistem bölümlerine dokunmayın; bunlar korunmalı.
Bunları silmediğim vakit bazı şeyler sistemin içinde kalıyor ve sıkıntı yaşatabiliyor. O sebeple her seferinde artık kaldığı için tam anlamı ile format atmış olmuyorum.
Bunları silmediğim vakit bazı şeyler sistemin içinde kalıyor ve sıkıntı yaşatabiliyor. O sebeple her seferinde artık kaldığı için tam anlamı ile format atmış olmuyorum.
Merhaba, bilgisayarıma format atacağım. Ancak format atmaya çalıştığımda disk seçme kısmında 100-200 MB gibi küçük parçalara sahip diskler var ve bunlar silinemiyor. Komut istemcisinde "Diskpart" ile silinebileceğini biliyorum, fakat benim kullandığım SSD 1 TB. Bunu 200 ve 800 GB olarak böldüm. 200 GB'lık kısma Windows gibi sistem uygulamalarını, 800 GB olan kısma ise diğer programları yüklüyorum. Bildiğim kadarıyla "Diskpart" işleminde disk komple siliniyor. Ben sadece bu küçük olan kısımları ve Windows kurduğum 200 GB'lık kısmı formatlamak istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim?
Komut sistemine diskpart yazın, sonra List disk dediğinizide diskleri görürsünüz, bölümlerini silmek istediğiniz diskin yanında numara olur, 0 mesela, select disk 0 dersiniz diski seçer, sonra list partititon dersiniz diskin içindeki bölümler görünür, silmek istediğiniz bölüm yanındaki numaraya bakıp örneğin 3, select partition 3 dersiniz bölümü seçer, sonra delete Partition override diyerek o bölümü silersiniz.
Komut sistemine diskpart yazın, sonra List disk dediğinizide diskleri görürsünüz, bölümlerini silmek istediğiniz diskin yanında numara olur, 0 mesela, select disk 0 dersiniz diski seçer, sonra list partititon dersiniz diskin içindeki bölümler görünür, silmek istediğiniz bölüm yanındaki numaraya bakıp örneğin 3, select partition 3 dersiniz bölümü seçer, sonra delete Partition override diyerek o bölümü silersiniz.